K2 Content

Na de behaalde successen in de GT4 European Series Northern Cup was het voor Ekris Motorsport een relatief eenvoudige keuze om dit weekeinde ook deel te nemen aan de beide wedstrijden van de Southern Cup in het kader van de prestigieuze Grand Prix de Pau op het stratencircuit in de Zuid-Franse stad.

En ook daar kwamen coureurs Ricardo van der Ende en Max Koebolt met de Ekris M4 GT4 uitstekend voor de dag temidden van het 31 auto’s sterke veld met vele geroutineerde rijders. Meer dan dat zelfs, want met een prachtig optreden wonnen de beide Nederlanders de twee wedstrijden op het 2,76 kilometer korte stratencircuit. Zowel op zaterdagavond tijdens de traditionele ‘Nocturne’ van Pau als in de zonovergoten race op zondagmiddag gaven Van der Ende en Koebolt de concurrentie het nakijken.

“Vorig jaar verloren we hier twee auto’s, maar dit jaar was de reis naar Pau meer dan de moeite waard. Twee overwinningen, een schitterend resultaat waar we met z’n allen echt trots op mogen zijn”, straalde teambaas Dick van Ekris na het dubbele succes in Zuid-Frankrijk. Max Koebolt leverde bij zijn eerste optreden op een stratencircuit in de kwalificatie al een prachtige prestatie door met de Ekris M4 GT4 de snelste tijd van het veld neer te zetten. In de eerste race op zaterdagavond, bij invallende duisternis, wist hij na de start de eerste plaats te verdedigen en legde zo de basis voor een glansrijke overwinning, die teamgenoot Ricardo van der Ende na de pitstop naar huis wist te rijden. Voor de tweede race van het weekeinde, op zondagmiddag, had Van der Ende de Ekris M4 GT4 als zevende gekwalificeerd. Direct na de start kon hij al enkele plaatsen goedmaken en na de pitstop met rijderswissel zette Koebolt de opmars voort, waarna de Ekris M4 GT4 voor de tweede maal in het weekeinde als eerste over de eindstreep kwam.

De definitieve uitslag van de eerste race staat nog niet vast in verband met een lopende procedure, die op een later tijdstip wordt behandeld.


Ricardo van der Ende: “Hierheen komen en dan twee keer winnen, hoe fantastisch is dat! Dit had ik echt niet verwacht. We hadden gehoopt om constant bij de eerste vijf te komen, want ons doel is de maximale score voor het Europese titel, waaraan niet alle rijders meedoen, maar zo, met twee overwinningen, is het natuurlijk wel het mooist. In de eerste race was het P1, een goede start en consolideren, en vandaag was het vanaf P7 in ‘attack mode’. Gewoon cool! Gisteren was het 100 procent te danken aan Max en zijn pole-position, waardoor we konden winnen, en vandaag was het een prestatie van het hele team. Alles goed doen, dat is ons doel, en dan komen er zulke resultaten uit!”

Max Koebolt: “Dit was echt geweldig! De eerste paar rondes op een stratencircuit was het wel even wennen, maar met rustig opbouwen en niet meteen teveel willen hebben we een prima resultaat neer kunnen zetten. Natuurlijk heb ik op de simulator getraind, zelfs al een jaar of drie, vier geleden, omdat ik wist dat ik hier ooit wilde rijden. Mijn eerste pole-position, en dan de eerste overwinning op een stratencircuit en de tweede er gelijk achteraan, dat is gewoon geweldig!”


De GT4 European Series Northern Cup wordt op 10 en 11 juni voortgezet op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

PR

12848928
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2524
4126
19457
12800295
15525
113834
12848928

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven