K2 Content

Ricardo van der Ende en Max Koebolt hebben hun eerste overwinning in de GT4 European Series Northern Cup van het seizoen binnengehaald vandaag op de Red Bull Ring. De Ekris Motorsport Ekris M4 GT4 nam de leiding tijdens het tweede gedeelte van de race en wist dit om te zetten in een overwinning en namen daarbij ook de allereerste Silver Cup overwinning in de series. Luc Braams en Duncan Huisman pakte heel mooi de tweede plaats overall en de leiding in de ProAm klasse. Achim Mörtl pakte de overwinning in de AM klasse.

 Twee incidenten in de openingsronde zorgde ervoor dat er een safetycar periode ingezet moest worden. In eerste instantie was er een aanrijding tussen de #88 HP Racing Porsche Cayman CS MR GT4 de #75 Autorlando Sport Porsche 911 GT4 en de#111 RN Vision STS Porsche Cayman CS MR in de eerste bocht gevolgd door een aanrijding tussen de #10 Equipe Verschuur McLaren 570S GT4 en de #23 Sean Walkinshaw Racing Nissan 370Z GT4. De HP Racing Porsche Cayman CS MR GT4 kon door en eindigde op de zeventiende positie terwijl het voor de overige vier over was. 

Bij de start wist Duncan Huisman Ricard van der Ende en Andy Meyrick achter zich te houden maar de Bullitt Racing rijder was sneller dan de twee Nederlanders voor hem en kon beide snel inhalen. Achter de top drie waren het Allessandro Giovanelli en Achim Mörtl die met elkaar in strijd waren voor de leiding in de AM klasse en vierde overall. Helaas kon Giovanelli de stijd niet volhouden en moest de Autorlando Sport Porsche in de pit parkeren met motorschade.

Toen alle teams hun verplichte pitstops hadden volbracht in de pit window, was het Bullitt Racing's Stephen Pattick die de leiding weer in handen had weten te nemen gevolgd door Max Koebolt. Echter had het team van Pattrick een fout gemaakt gedurende de pitstop en moesthij naar binnen voor een stop and go penalty van een seconde. Koebolt was niet op de hoogte van de penalty die de wagen voor hem moest ondergaan en haalde de McLaren in, net op het moment dat deze de pitstraat in reed.

Tien minuten voor het einde van de sessie raakte Daniel Rymes in de TM Racing Team Porsche van de baan in de grindbak waardoor er een safetycar de baan op kwam. Deze periode duurde zeven minuten en bij de herstart wist Koebolt zich te handhaven en wist Luc Braams van Las Moras Racing en RYS Team Schönramer / Racecom met Mörtl achter het stuur van de KTM achter zich te houden en pakte daarmee de eerste overwinning van het seizoen en ook nog de allereerste Silver Cup overwinning binnen. Braams en Huisman pakte de Pro-Am overwinning terwijl Mörtl als derde over de meet kwam.

"Dit is echt Uniek!" laat Ricardo van der Ende na afloop van de wedstrijd weten. "Ekris Motorsport heeft een wagen neer weten te zetten en het heeft even geduurt voor we waren waar wenu zijn maar het was geweldig om de wagen te rijden. We hebben gedaan wat we moesten doen, terwijl anderen fouten maakten staat wij weer terug bovenaan de lijst," voegt hij eraan toe.

"Ik zag de McLaren voor mij en die zijn supersnel, dus het was heel moeilijk om deze in te halen op het rechte eind. Ik probeerde om hem in een foutje te krijgen, maar ik was mij niet bewust dat hij binnen moest komen. In de laatste boch dacht ik dat ik het voor elkaar had maar toen ging hij de pit in. Hierna kon ik de leiding vast houden en nam mijzelf voor om niet al te veel te pushen. Ik was ook  goed wakker bij deherstat en kreeg het voor elkaar om geen gekke dingen te doen," laat Max Koebolt weten.

Ook het tweede Nederlandse team met Duncan Huisman en Luc Braams waren goed te spreken over de race. "Het was een geweldige race. Na de niet zulke goede resultaten in Misano en Brands Hatch hebben we dan eindelijk weer het podium weten te pakken. Wij eindigde als tweede overalll maar als eerste in de Pro-Am klasse en ik had een geweldige stint," aldus Huisman. "Duncan heeft een geweldige race gereden en ik hoefde het alleen maar af te maken. We hadden een leuke voorsprong op onze achtervolgers, maar ze konden ons sowieso niet bijhouden. Dit circuit is echt geweldig voor onze wagen. Ik ben echt blij", voegt Luc Braams toe.

12848982
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2578
4126
19511
12800295
15579
113834
12848982

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven