K2 Content

Liesette Braams en haar Belgische teamgenoot Sven Van Laere zijn bij de openingsrace van de GT4 European Series twee keer in de punten gefinisht. In de eerste wedstrijd van het seizoen op het circuit van Zolder finishte de Las Moras Racing by Equipe Verschuur McLaren 570s GT4 van het duo als tiende in de AM-klasse, terwijl in de tweede race een knappe vijfde plaats werd behaald.

 


De races in België markeerden de comback op het hoogste niveau voor Braams, die door haar gevecht tegen kanker ruim een jaar niet aan de start van een GT4 race was verschenen. Na maanden van voorbereidingen en testen op verschillende circuits, keek Braams met gezonde spanning uit naar de eerste race van het seizoen. Op vrijdag eindigden Braams en Van Laere in de eerste vrije training als negende in de klasse, gevolgd door een achtste plaats in de tweede vrije training. In de kwalificatie voor race 2 op zaterdagochtend wist Braams de McLaren op de achtste plaats in de AM-klasse te kwalificeren, nadat Van Laere zich eerder als zevende had weten te kwalificeren voor race 1."Het was geweldig om weer achter het stuur van de auto te kruipen op Zolder. In de vrije traingen en de kwalificatie wist ik gelukkig al snel weer het goede ritme te vinden. De tests op Zolder en Zandvoort voor het seizoen hebben daar zeker aan bijgedragen." aldus Braams.

Een gridstraf en problemen tijdens de eerste race van het seizoen op zaterdagmiddag leverden Braams en Van Laere uiteindelijk slechts een tiende plaats en een punt op. Braams verloor kostbare tijd in de pits toen de McLaren niet wilde starten nadat zij het stuur had overgenomen van Van Laere. De problemen zorgden ervoor dat Braams bij voorbaat kansloos was voor een mooie klassering in de Am-klasse.

"Jammer genoeg zorgde een gridstraf ervoor dat Sven achteraan moest starten. Een technisch probleem aan de McLaren betekende dat ik veel tijd verloor in de pits en daarna verloor ik op de baan ook nog eens tijd achter een van de Porsches. Zonder deze problemen was een top vijf klassering zeker mogelijk geweest."De tweede race van het weekeinde was door incidenten op de baan rommeliger, maar leverde uiteindelijk wel een mooie vijfde plaats in de AM-klasse en daarmee tien punten op voor het kampioenschap. Braams begon de wedstrijd vanaf de 36ste plaats, maar moest in de openingsfase van de wedstrijd in eerste instantie wat terrein prijsgeven. Toen ze eenmaal het ritme had gevonden wist Braams weer een aantal posities te winnen en op het moment dat de pit window openging lag Braams alweer op de 34ste plek algemeen. Uiteindelijk kwam Van Laere als 32ste algemeen en vijfde in de AM-klasse over de streep, ondanks een drive through voorte snel rijden in de pits.

"In de tweede race wist ik dezelfde Porsche achter mij te laten en van hem weg te rijden. Het ritme was direct terug. Sven en ik hebben samen veel lol en ons volgende doel is om op het podium te komen. Ik voelde mij na afloop supersterk, dus qua conditie zit het absoluut wel goed met mij."het volgende raceweekend van de GT4 European Series is op 5 en 6 mei op het circuit van Brands Hatch in Engeland. Voor zowel Braams als Van Laere zal het een complete verrassing worden omdat beide ombekend zijn met het circuit.

Tekst: PR

13101272
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2287
5323
24886
13046690
100501
167368
13101272

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven