K2 Content

Onder embarmelijke omstandigheden heeft Equipe Verschuur wederom goede zaken gedaan in de GT4 European Series met Daniel McKay en Benjamin Lessennes door de eerste plaats weer in handen te nemen. Een hele mooie tweede plaats was er voor Junior Strous en Bas Schouten die de huidige kampioenen, Nicolaj Moller-Madsen en Cedrik Freiburghaus achter zich wisten te houden.In de opwarmronde gaat de nr. 22 al in het rond op het erg natte circuit van Monza. Waarvoor is ons niet bekend maar deze zelfde #22 Porsche van Allied-Racing met Jan Kasperlik aan het stuur krijgt een drive-Through.

Olivier Hart mocht van pole vertrekken en nadat de safetycar dan eindelijk na 10 minuten van de baan gaat om het veld los te laten weet hij de leiding nog even in handen houden tot de #14 McLaren van Equipe Verschuur met Banjamin Lessennes achter het stuur de Nederlander naar de tweede plaats verwijst. Ook Bas Schouten, een van de nieuwelingen in het veld, weet de V8 Racing Chevrolet een plaats terug te zetten door de tweede plaats in handen te nemen met de Mercedes-AMG GT4.

Achter in het veld heeft Fiona James een plaats goed weten te maken ten laste van Liesette Braams die daarmee terug valt naar de 30ste positie. Simon Knap heeft een plaats goed weten te maken en heeft nu de vierde plaats in handen. Ook een hele mooie start van Jasiek Kisiel, teamgenoot van Max Koebolt, die van de elfde naar de 6de plaats zijn gereden.

Dan komt de safetycar weer de baan op want de #13 Mercedes-AMG GT4 met Philip Bethke aan het stuur gaat, met klein beetje hulp, bij de eerste chicane rechtdoor en beschadigd daarmee de Aston Martin Vantage AMR GT4 waardoor hun race klaar is.

Nadat de safetycar de baan weer heeft verlaten is het Simon Knap die de derde plaats weet over te nemen van Olivier Hart, maar daar neemt Hart geen genoegen mee en even later weet Hart de derde plaats weer in handen te nemen. Dan is het ook Jasiek Kisiel die de vierde plaats in handen neemt door Knap in te halen.

Ricardo van der Ende kan dan eindelijk dit weekend achter het stuur kruipen van de Ekris Motorsport BMW en als hij na de pitstop het stuur overneemt van Euan McKay heeft hij de 24ste plaats in handen. Na een half uur in zijn stint te hebben gereden heeft Van der Ende de 10de plaats in handen weten te nemen. 

Alexander Jean-Pierre en Simon Knap raken elkaar en helaas voor de Nederlander moet hij zijn BMW naar de pitbox rijden. Zijn teamgenoten, Koen Bogaerts en Mark van der Aa hebben het iets beter voor elkaar en eindigen op de 20ste positie.

Als laatste komt Bas Schouten, vanuit leidende positie binnen om het stuur over te geven aan Junior Strous. Als Strous de baan weer op komt weet hij Daniel McKay achter zich te houden en zo de leiding vast te houden. Maar de McLaren met McKay is toch sneller en pakt de leiding weer over. Terwijl Duncan Huisman heel mooi de derde plaats heeft vast weten te houden na de pitstop.

Nicolay Moller-Madsen in de Audi R8 LMS GT4 van Phoenix Racing en Duncan Huisman hebben een geweldig gevecht voor de derde plaats in de wedsrijd waarbij ze beide alles geven. Huisman verremt zich dan en slipt over het gras in de eerste chicane maar weet verder niemand te raken. Hij verliest wel twee plaatsen aan Max Koebolt en Marcus Paverud. Even later verliest hij nog twee plaatsen aan Gabriele Piana en Patric Niederhauser en rijdt nu op de achtste plaats rond.

Gabriele Piana en Marcus Paverud zijn met elkaar in een mooi gevecht verwikkeld als Piana zich verremt op de curbstone en op een haar na de vangrail mist en zijn race kan vervolgen.

Equipe Verschuur heeft wederom zijn zaken goed op orde en Daniel McKay en Benjamin Lessennes hebben wederom de eerste plaats in handen weten te nemen. Een hele mooie tweede plaats is er dan voor de nieuwelingen in het veld, Junior Strous en Bas Schouten die de huidige kampioenen, Nicolaj Moller-Madsen en Cedrik Freiburghaus achter zich wisten te houden.

In de PAM klasse ging de overwinning naar Marcus Paverud en Luci Trefz terwijl Gabriele Piana en Marius Zug dan alsnog de tweede plaats in handen wisten te nemen voor Dominik Schraml en Jan Rehnig.

In de AM klasse ging de overwinning naar Johan Vannerum en Jean-Luc Behets in de Mercedes AMG GT4 terwijl Clement Seyler en Pascal Bachmann in de Aston Martin Vantage AMR GT4 de tweede plaats pakten. Een mooi Nederlands tintje ook in de klasse als Liesette en Luc Braams in de McLaren 570S GT4 de derde plaats in handen wisten te nemen.

Max Koebolt en Jasiek Kisiel hebben in de Mercedes-AMG GT4 de zevende plaats in handen weten te nemen terwijl Ricardo van der Ende en Euan McKay met de Ekris M4 GT4 uiteidelijk als 10de eindigden.
Op een kletsnatte baan waarbij het niet helemaal liep zoals ze gehoopt hadden eindigden Olivier Hart en Duncan Huisman in de Chevrolet Camaro GT4 R V8 Racing op de 13de plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto GT4 / Chris Schotanus

12828218
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3363
3958
27923
12774806
108649
143756
12828218

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven