K2 Content

Alec Udell en Simon Knap hebben ook de tweede race van de GT4 European Series op hun naam weten te schrijven. Daniel McKay eindigde als tweede gevolgd door Max Koebolt die als derde werd afgevlagd.Jan Rehnig krijgt een duw bij de start en spint waardoor er nog een aantal tegenaanrijden. Natuurlijk komt de safetycar de baan op om de rommel op te ruimen. Bij het vrijgeven van de groene vlag na de safetycar is Simon Knap aan de leiding goed weg, maar niet zo goed als Euan McKay want die weet de leiding in handen te nemen. Ook Jan Kisiel is goed weg en neemt de derde plaats in handen maar

Marius Zug krijgt een drive Through omdat hij onder geel heeft ingehaald, hierdoor zal hij natuurlijk veel plaatsen terugvallen vanaf de zesde waar hij nu ligt. Vooraan heeft Simon Knap de leiding weer in handen weten te nemen maar de top drie zit zo dicht bij elkaar dat er echt van alles kan gebeuren. De derde plaats is inmiddels ook overgenomen door Equipe Verschuur met Benjamin Lessennes die het Euan McKay behoorlijk moeilijk maakt maar daarbij ook een foutje maakt waardoor hij de derde plaats bijna weer verloor aan Jan Kisiel.

Als het pitwindow wordt geopend is het Jan Kisiel die de tweede plaats over weet te nemen van Euan McKay die dan ook gelijk naar binnen gaat om het stuur over te geven aan Ricardo van der Ende. Ook is Simon Knap binnen die het stuur overgeeft aan Alec Udell.

Maar dan komt het bericht dat de pitstop van Ekris Motorsport te kort heeft geduurd en dat ze daardoor naar binnen moeten voor een straf. Ricardo van der Ende zet dan wel nog even de snelste ronde neer om zoveel mogelijk voorsprong te pakken. Zo krijgt het team toch de straf en zal Van der Ende naar binnen moeten voor een Stop & Go van 1 seconde. Met nog 18 minuten te gaan in de wedstrijd heeft hij rond de 5 seconden voorsprong op Max Koebolt in de Mercedes-AMG van Leipert Motorsport. Van der Ende komt dan binnen voor zijn straf en valt daarmee terug naar de elfde plaats.

Alec Udell heeft de leiding in handen met de BMW gevolgd door de McLaren van Daniel McKay terwijl Max Koebolt de derde plaats in handen heeft. Koen Bogaerts ligt op de tiende plaats met Ricardo van der Ende vlak achter hem die hem met nog 7 minuten op de klok dan ook voorbij weet te gaan. Ook weet Van der Ende Marcus Paverud, Massimiliano Tresoldi, Michael Benyahia en Lluc Ibanez in te halen om zo de zesde positie in handen te nemen. Duncan Huisman ligt 12de terwijl Gaby Uljee de 27ste plaats in handen heeft.

Met nog 1 minuut te gaan krijgt Gaby Uljee nog even een Drive-Through omdat zij zich niet aan de tracklimits heeft gehouden.

Maar het zijn Alec Udell en Simon Knap die de overwinning op hun naam mogen schrijven voor Daniel McKay en Max Koebolt.

Foto: GT4

 

12805467
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1409
3763
5172
12774806
85898
143756
12805467

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven