K2 Content

Een zware crash op het rechte eind bij de start van de tweede race van de GT4 European Series. Hierbij zijn Alex Lambertz, Jan Rehnig, Nicolai Elghanayan, Levent Kocabiyik, Constantin Schöll en Fiona James betrokken en het ziet er voor sommige niet goed uit. Ambulance en baanposten komen in actie om de rijders te controleren en de baan schoon te maken. Al snel komt er een bericht van de series dat alle rijders oké zijn maar de marshals zijn nog wel even bezig om de boel op te ruimen. De rest van de wagens zijn bij post 18 opgevangen en staan daar te wachten tot de baan weer vrij gegeven kan worden.



De wagens die niet betrokken raakten bij de crash worden nu naar de pitstraat gebracht alwaar ze, als de baan weer vrijgegeven wordt, achter de safetycar zullen gaan herstarten. Na twee ronden achter de safetycar te hebben gereden wordt het veld weer vrij gegeven en is het Daniel McKay in de McLaren van Equipe Verschuur die de leiding in handen weet te nemen van Jan Kisiel in de Leipert Motorsport. Matthew Cowley krijgt een drive-throuhg omdat hij niet juist in de rij stond achter de safetycar. Cowley lag op de achtste plaats en valt terug naar de

Simon Knap heeft de derde plaats in handen weten te nemen tewijl Euan McKay de vijfde plaats over heeft weten te nemen van Luci Trefz en heeft daarbij de jacht geopend naar Jamie Vandenbalck om de vierde plaats in handen te nemen.

Dan is er een aanrijding tussen Jan Kasperlik en Cabezas Jorge Catalan waarbij Kasperlik met schade aan de Porsche op moet geven. De wedstrijdleiding gaat zich buigen en beraden of en wat voor een straf hievoor uitgedeeld gaat worden. In de tiende ronde is het dan Simon Knap die de tweede plaats in handen weet te nemen door Jan Kisiel naar de derde plaats te verwijzen.



Reinhard Kofler is voorbij gegaan aan Luci Trefz en heeft daarmee de zevende plaats in handen genomen. Als Mark van der Aa de negende plaats in handen heeft maar op zijn hielen is daar Olivier Hart die de tiende plaats in handen heeft en die de Audi van Cedric Freiburghaus alleen nog maar voorbij hoeft te gaan. Dan is het toch nieuwbakken papa, Simon Knap, die de leiding in handen weet te nemen.

Dan zitten we halverwege de race en wordt het pitwindow geopend waarbij iedereen naar binnen moet voor een rijderswissel. Patrick Niederhausen laat in de pitstraat, in leidende positie, de motor afslaan op het moment dat hij weg wil rijden waardoor hij terug valt naar de zesde plaats. De leiding is nu in handen van Alec Udell maar als het aan Ricardo van der Ende ligt duurt dat niet lang want hij heeft de jacht geopend. Benjamin Lessennes heeft de derde plaats in handen genomen. Max Koebolt heeft de vierde plaats in handen voor Nicolaj Möller Madsen.

de #26 BMW van MDM Motorsport moet met Koen Bogaerts achter het stuur opgeven als in de pitstraat het team naar de BMW kijkt maar het ernaar uit ziet dat hij niet meer terug komt op de baan. Bob Herber heeft de 16de plaats in handen en ligt vlak voor Liesette Braams en Gaby Uljee.

Maar aan het einde van de race zijn het Alec Udell en Simon Knap die de MDM Motorsport BMW naar de overwinning weet te rijden. Ricardo van der Ende en Euan McKay deden wat ze konden, maar zij zullen op zich niet ontevreden zijn met de tweede plaats. Benjamin Lessennes pakt de derde plaats samen met teamgenoot Daniel McKay.



In de PAM zijn het Marcus Paverud en Luci Trefz die de leiding in handen nemen voor Kay van Berlo en Angelique Detavernier in de Selleslagh Racing Team Mercedes terwijl Duncan Huisman en Luc Braams de derde plaats in de klasse in handen nemen.

In de AM Klasse zijn het David Loger en Eric Mouez die de eerste plaats in handen weten te nemen voor Aessandro Giovanelli en Bob Herber, Liesette Braams en Gaby Uljee eindigden als derde.

Het volgende en tevens laatste raceweekend zal verreden worden op 30 augustus en 1 september op de Nürburgring.

12828216
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3361
3958
27921
12774806
108647
143756
12828216

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven