K2 Content

Vandaag is de tweede race verreden van de GT4 European Series op het 4.909 km lange circuit van Imola. Van pole vertrokken Gabriele Piana en Bas Schouten en gedurende de race hebben zij deze leiding niet meer uit handen gegeven. Stephane Lemeret en Cael Castelli eindigde op de tweede plaats gevolgd door Jorg Viebahn en Nicolaj Moller-Madsen die de derde plaats wisten te pakken.

Het was een enerverende race waarbij er voor de kijkers genoeg te kijken was. In het begin was het al gelijk Nicolaj Moller-Madsen die Joel Camathias aantikte waardoor deze laatste flink wat plaatsen terugviel. Beide konden wel door en de wedstrijdleiding besloot dan ook geen straf uit te delen. Een heel mooi gevecht ontstond er voor de pitwindow tussen Koen Bogaerts en Thijmen Nabuurs. De ervaring van Bogaerts leidde ertoe dat hij na een paar ronden toch wat afstond kon nemen voor hij het stuur overgaf aan Mark van der Aa. Thijmen Nabuurs gaat als laatste naar binnen en geeft het stuur over aan Jop Rappagne die vervolgens op een vijfde plaats op de baan komt.

Een Full Course Yellow zorgt nog even voor wat commotie want deze gebeurt precies als het Pitwindow geopend wordt. Maurizio Fratti raakt van de baan en komt in de muur terecht. De FCY wordt ingezet zodat zijn Porsche geborgen kan worden. Als de FCY wordt opgeheven is het Bas Schouten die aan de leiding gaat. Stephane Lemeret heeft de tweede plaats in handen voor Jan Kasperlink en Jorgen Viebahn en dan die mooie 5de plaats voor Jop Rappagne. Wim Spinoy, de teamgenoot van Kay van Berlo, ligt op de elfde plaats terwijl Mark van der Aa teruggevallen is naar een 13de plaats. Bij het vallen van het zwart/wit geblokt moeten zij uiteindelijk genoegen nemen met een 14de plaats.

Dan ontstaat er een mooi gevecht tussen Jop Rappagne, Ivan Jacome, Theo Nouet en Lluc Ibanez waarbij Jacome en Nouet vechten om een plaats wat Rappagne iets meer ademruimte geeft terwijl Ibanez steeds dichterbij komt in de Mercedes en een plaats weet te winnen. Ook weet hij zover te komen dat hij het Rappagne moeilijk kan maken en dan geeft hij de Nederlander een tik waardoor hij met de Chevrolet naast de baan terecht komt om uiteindeijk als negende afgevlagd te worden. Dit zal ongetwijfeld door de wedstrijdleiding bekeken gaan worden dus de hieronder aangegeven link voor de uitslag zal niet definitief zijn.

Vooraan is het dan Bas Schouten die de zwart/wit geblokte vlag als eerste ziet en daarmee mag hij samen met zijn teamgenoot Gabriele Piana als eerste de bekers van de tafel pakken.

Hiermee is het raceweekend voor de GT4 European Series voorbij en zal het veld weer bij elkaar komen in Misano van 7-9 augustus.

Klik hier voor de complete (voorlopige) uitslag

Foto: GT4

12828210
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3355
3958
27915
12774806
108641
143756
12828210

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven