K2 Content

Op het 4226 meter lange Misano World Circuit is het tweede raceweekend begonnen van de GT4 European Series. De eerste race werd zaterdag verreden en deze kwam op naam te staan van Lluc Ibanez en Xavier Lloveras van NM Racing team. Theo Nouet had voor deze eerste race de pole in handen weten te nemen en lange tijd lag hij samen met teamgenoot Valentin Hasse Clot aan de leiding. Helaas voor hen sloeg het noodlot toe en eindigden zij op de 16de positie.

Bas Schouten en Gabriele Piano deden deze eerste race ook goede zaken want zij kwamen als tweede over de meet. Nicolaj Möller-Madsen en Jörg Viebahn eindigden op de derde plaats en eerste in de PAM klasse. Jop Rappagne en Thijmen Nabuurs eindigden overal op een vijfde plaats maar derde in de Silver klasse. Mark van der Aa en Koen Bogaerts eindigden in de Silver klasse net buiten het podium op de zesde plaats. Bob Herber eindigde in zijn SRT Mercedes AMG op de achtste plaats maar had daarmee wel de eerste plaats in de AM klasse in handen. Kay van Berlo eindigde op een 10de plaats en vierde in de PAM klasse. 

Bij de start van de tweede race die op zondagochtend op het programma stond was het Valentin Hasse Clot die de leiding in handen wist te nemen voor Nicolaj Möller-Madsen en Gabriele Piano. Polesitter Lluc Ibanez wist de leiding niet vast te houden en valt terug naar de vierdeplaats vlak voor Kay van Berlo. Jop Rappagne is ook een plaats verloren maar Mark van der Aa had een hele goede start en won vijf plaatsen. Bob Herber heeft in de beginfase van deze wedstrijd de 13de plaats in handen.

Gabriele Piano weet dan de tweede plaats in handen te nemen en probeert op deze wijze dichterbij te komen aan Hasse Clot ďie ruim acht seconden voorsprong heeft. Kay van Berlo gaat dan voorbij aan Ibanez en neemt zo de vierde plaats in handen. Van Berlo probeert dan voorbij te komen aan Möller-Madsen maar deze weet de derde plaats vast te houden terwijl Van Berlo wel een plaats verliest aan Jop Rappagne. Bij de pitstop neemt Wim Spinoy het stuur over van Van Berlo maar dan gaat het mis en moeten ze voor een tweede keer binnenkomen waardoor ze de 18de plaats toebedeeld krijgen en dan ook uitvallen. Als alle pitstop zijn gedaan is het Theo Nouet die de Aston Martin aan de leiding weet te houden voor Bas Schouten en Thijmen Nabuurs die de Porsche van Jörg Viebahn na een tik aan de kant weet te zetten voor de derde plaats. Deze tik is natuurlijk ook gezien Door de wedstrijdleiding die de Nederlander opdracht geeft de plaats terug te geven aan Viebahn.

Deze derde plaats heeft Nabuurs dan na een paar ronden toch in handen weten te nemen en ook Jan Kasperlik gaat voorbij aan Viebahn. Dit alles gebeurt als ook Nabuurs de tweede plaats in handen weet te nemen door Schouten in te halen. Bob Herber gaat in zijn Mercedes AMG voorbij aan Koen Bogaerts en neemt daarmee de negende plaats in handen.

Na het vallen van het zwart/wit geblokt zijn het Theo Nouet en Valentin Hasse Clot die de overwinning op hun naam weten te schrijven. Thijmen Nabuurs en Jop Rappagne eindigen als tweede terwijl Bas Schouten en Gabriele Piano als derde mee mogen naar het podium. Jan Kasperlik pakt de overwinning in de PAM klasse terwijl Bob Herber overwint in de AM klasse.

Volledige uitslag van de races is hier te vinden.

Foto's GT4 European Series

12805399
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1341
3763
5104
12774806
85830
143756
12805399

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven