K2 Content

Gisteren werd de eerste race van het GT4 kampioenschap op de Nürburgring verreden waarbij Lluc Ibanez en Xavier Lloveras als winnaars over de meet kwamen. Castelli pakte de tweede plaats gevolgd door Phil Dörr. In het begin van de race was Bas Schoutenn in een mooi gevecht met Antoine Potty en Theorie Nouet waarbij Schouten beide mannen voor moest laten gaan.Dario Cerati komt in de grindbak terecht en dit geeft een FCY wat later omgezet wordt in een Safetycar waar Ivan Jacoma aan de leiding gaat voor Stephane Lemeret en Xavier Lloveras. Dan komt het bericht Door dat Jacoma een valse start heeft gemaakt waardoor hij een vijf seconden straf krijgt waardoor hij uiteindelijk terugviel naar de vijfde plaats.  

Dan is het pech voor Mark van de Aarde die met de BMW stuk gaat terwijl hij op een 12de plaats lag vlak echter Bob Herbergt op de elfde plaats. Jop Rappagne heeft de 14de plaats in handen terwijl Duncan Huisman die zijn eerste race van het seizoen rijdt heeft de 10de plaats in handen.

Op zondagochtend vroeg stond de tweede tace op het programma waarbij Bastian Buus van pole mocht vertrekken. Hij raakt in een mooi gevecht met Nicolaj Möller-Madsen dat rondenlang duurt. Bus was bij de start goed weg en wist de leiding in handen te houden voor Möller-Madsen en Valentin Hasselt Clot. Bob Herber koos bij de start voor de binnenkant en dat legde hem geen windeieren want hij staat hoot van de elfde naar de zesde plaats in zijn Mercedes AMG.

Dan is er pech voor Thijmen Nabuurs, die overigens bij de start ook een plaats goed had weten te maken, als hij wordt aangetikt door Gilles Vannelet waardoor de Nederlander in de grindbak terecht komt en daarmee is de race voor het team over. Vannelet wordt voor zijn actie bestraft met een drive-through waardoor hij bij het vallen van het zwart/wit geblokt op de 10de plaats wordt afgevlagd.

Na een FCY en Safetycar is het Möller-Madsen die de leiding in handen wist te nemen die de rest van het veld voorgaat met Bus op de tweede plaats en Hasse Clot op de derde. Geal Castelli heeft de vierde plaats over weten te nemen van Piana die op zijn beurt weer onder vuur ligt bij Duncan Huisman.

Dan is het tijd voor de pitstops waarbij het voor Bob Herber niet helemaal goed gaat. De wedstrijdleiding beslist dat de pitstop te kort was en krijgt daarvoor een 1 seconde stop & go straf. Ivan Jacoma gaat voorbij aan Schouten en neemt de 5de plaats over. Jan Kasperlik heeft in de Porsche de leiding in handen voor Theo Nouet en Stephen Lemeret.  

Martin Konrad krijgt, met nog 10 minuten te gaan, problemen met zijn Mercedes en moet de race staken. Bas Schouten wordt op het laatst ook nog ingehaald door Aleksey Sizov voor de 6de plaats. Jean-Luc Behet gaat door het stof om Giuseppe Ghezzi en Nicolas Gomar achter zich te houden voor de tweede en derde plaats in de AM klasse waar Bob Herber, ondanks zijn straf, de leiding in handen weet te houden.

Na een uur racen is het Jan Kasperlik die als eerste wordt afgevlagd voor Theo Nouet en Stephen Lemeret.

Bas Schouten eindigd de race op een 7de plaats terwijl Mark van der Aa en Koen Bogaerts als zenegende werden afgevlagd vlak voor Duncan Huisman die als 10de finishte. Bob Herber eindigd overall op de 12de plaats terwijl hij als winnaar in de AM klasse naar het podium mocht. Christian Menno de Kant eindigde op de 15de plaats.

Klik hier voor de uitslagen:  https://european.gt4series.com/watch-liveFoto: GT4

  

12828166
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3311
3958
27871
12774806
108597
143756
12828166

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven