K2 Content

Bij de start van de eerste GT4 European series race op het Circuit van Zandvoort was het Duncan Huisman die goed weg kwam en de leiding in handen weet te houden. Jop Rappagne had de tweede plaats in handen weten te nemen voor Jan Kasperlik in de #22 Porsche.Willem Meijer heeft in de #30 Mercedes AMG de zevende plaats te pakken voor Bas Schouten. Koen Bogaets ligt op de 12de plaats vlak voor Bob Herber die daarmee de leiding in de AM klasse in handen heeft.

Bij het openen van de pitwindow gaat de BMW van Koen Bogaerts en Mark van der Aa als een van de eerste naar binnen maar dan breekt er een klein brandje uit wat snel geblust kan worden, maar daarmee is hun race wel afgelopen. In leidende positie geeft Duncan Huisman het stuur over aan Jorge Cabezas.

Bastian Buus heeft na de pitstop de leiding in handen genomen voor Jorge Cabezas en Valentin Hasse Clot die na de pitstop een plaats goed heeft wetende maken. Thijmen Nabuurs  heeft de 4de plat in handen voor Geal Castelli. Dan krijgt Cabezas het even moeilijk en zowel Hasse Clot als Nabuurs kunnen hem voorbij voor de tweede en derde plaats. Ook Nicolaj Möller-Madsen kan voorbij maar voorlopig weet Cabezas Geal Castelli achter zich te houden.

Paul Sieltjes valt met een lekke band stil in de Hugenholtz en staat met de neus richting het op hem toekomende verkeer en er komt, met nog zes minuten te gaan, een FCY op de baan welke even later om wordt gezet in een safetycar waardoor het hele veld weer bij elkaar komt.

Met  nog twee minuten te gaan komt er een herstarten en is er nog tijd voor twee ronden. De leiding blijft in handen van Bastian  Buus en Valentin Hasse Clot. Helaas is het Nicolaj Möller Madsen die de derde plaats innemen van Thijmen Nabuurs en Jop Rappagne.

In de PAM is de overwinning gegaan naar Bastian Buus en Jan Kasperlink voor Nicolaj Möller Madsen en Jorg Viebahn met Joel Camathias en Ivan Jacoma op de derde plaats terwijl deze laatste als 12de overall werden afgevlagd.

In de Silver klasse wonnen Valentin Hasse Clot en Theorie Nouet terwijl Thijmen Nabuurs en Jop Rappagne als tweede in de klasse werden afgevlagd voor teamgenoten bij V8 Racing Duncan Huisman zen Jorge Cabezas.

In de AM klasse waren het Nicolas Gomar en Gilles Vannelet die de eerste plaats pakten voor Bob Herbergt die lange tijd in de klasse aan de leiding ging. Ibrahim Okyay eindigde in de klasse op de derde plaats.

Bas Schouten en Gabriele Piana pakten de 7de plaats terwijl Paul Sieljes en Willen Meijer deze race de finishlijn nietzagen net als Koen Bogaerts en Mark van der Aa.

Volledige uitslag: https://european.gt4series.com/watch-live#live-timing

Foto: GT4 European Series

12828163
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3308
3958
27868
12774806
108594
143756
12828163

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven