Dennis de Borst en Lorenzo van Riet hebben het autosportjaar 2019 geopend met een tweede plek in divisie II tijdens de Nieuwjaarsrace. Een eenvoudige race was het niet voor het Febo Racing Team, maar pakken met dit resultaat flink wat punten voor het Winter Endurance Kampioenschap 2018-2019.De Febo Nieuwjaarsrace begon het eind van de middag. Dennis de Borst maakte zich klaar om de start voor zijn rekening te nemen. Het team van Ferry Monster Autosport had de afstelling voor de race aangepast en dit pakte geweldig uit. Dennis reed een ijzersterk begin van de wedstrijd. Vanaf een vijfde stek stoomde hij op naar de kop van het veld en wist zelfs flink weg te lopen bij de concurrentie. “De wagen reed zoveel beter dan tijdens de kwalificatie. Het was heerlijk om zo’n eerste rijbeurt te hebben, waar ik als een mes door het veld ging en een fikse voorsprong wist op te bouwen,” aldus Dennis. De pitstop zelf verliep minder goed. “We verloren veel tijd tijdens onze stop. Zo liet ik de motor draaien en mocht er niets aan de auto worden gedaan. Daarna werden we geblokkeerd oor een ander team en zagen zo kostbare seconden verloren gaan.”

Lorenzo van Riet had het minder naar zijn zin tijdens zijn rijbeurt. De jongeling werd getrakteerd op een regenbuitje, die maakte het Zandvoortse asfalt nat en koud. Hij zou dit klusje op zijn profiel loze slicks moeten klaren, want het was te droog voor regenbanden. Hiermee verloor hij meer tijd, maar wist de Cupra TCR gelukkig op de baan te houden.In het donker stapte Dennis in voor zijn tweede rijbeurt. Hij was erop gebrand om de verloren tijd goed te maken. Twee lange neutralisaties waarbij het gehele veld niet harder dan 60 kilometer per uur mag rijden, verhinderend de mogelijkheden van het Febo Racing Team om verloren tijd goed te maken. Lorenzo kreeg de eer de wagen over de meet te sturen na vier uur wedstrijd. Hij had weinig ervaring in het donker, maar het ging veel beter dan eerder in de race. Uiteindelijk stuurde hij de Cupra als tweede over de meet in divisie II. “Makkelijk was het niet,” verklaarde Lorenzo. “In het donker je instuurpunten vinden is erg lastig en dan mis ik de ervaring. Mijn tweede stint ging gelukkig een stuk beter.”

“Een tweede plek tijdens de Febo Nieuwjaarsrace is niet waarop we hadden gehoopt. Daar ben ik misschien wel te fanatiek voor. Na onze zege in de eerste race van het kampioenschap hebben we nu wel een flink aantal punten binnen. Het doel in de Final 4 (die in maart wordt verreden) is het binnenhalen van het kampioenschap,” keek Dennis ook alvast vooruit op de volgende wedstrijd.

 

Tekst: PR

12192581
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2845
3327
12144
12160227
6172
92573
12192581

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven