K2 Content

Coureurs vanuit het gehele land komen zondag 15 februari naar het TT Circuit in Assen om deel te nemen aan de 5 Uur van Assen. Deze langeafstandsrace voor auto's was oorspronkelijk gepland op zondag 1 februari, maar omdat winters weer er voor zorgde dat deze wedstrijd geen doorgang kon vinden, moest een andere datum worden gekozen. Aanstaande zondag heeft iedereen gratis toegang op het TT Circuit. Het is de eerste maal dat Autosport Competitie Noord Nederland, ACNN, de organisatie van deze endurancerace op zich neemt. Tijdens deze unieke wedstrijd komen zo'n veertig toerwagens in diverse divisies aan de start. Gezien dit grote aantal zal niet alleen de race, maar ook de start een enorm spektakel zijn.

Het merendeel van de coureurs komt uit de noordelijke provincies. De Divisie 2, met de Zilhouettes, kent snelle coureurs als Sipke Bijzitter (Haulerwijk) en het echtpaar Hinke en Hielke Oosten (Beetsterzwaag). Dit drietal heeft als team ingeschreven en mag gerust als kanshebber voor de overalloverwinning worden aangemerkt. Verder komen onder meer ook Gino Hoes en Bernard Blaak (beiden Erm) aan de start. Vanuit Overijssel en Gelderland komt een sterk team naar Assen in de klasse tot 2500cc. Dat zijn Sjoerd Stiksma (Deventer) en Gerald Lekkerkerker (Elburg). Ook een snel duo in die klasse wordt gevormd door Henk Grendel (Zwartsluis) en Reind Boone (Enschede). Uit Brabant komt Cor Euser, een coureur die weinig introductie nodig heeft. De Brabander start in een BMW en zal daarmee alles uit de kast halen zo hoog mogelijk te eindigen. Euser geldt als een geroutineerd toerwagencoureur en heeft al vele endurancewedstrijden gereden.

Verder zijn vanuit Zeeland enkele snelle mannen actief, zoals David Hannewijk en Kevin van Deijne.

Natuurlijk komen veel rijders in actie die normaal ook in de Autosport Competitie Noord Nederland rijden. Zoals bijvoorbeeld de nog maar 16 jarige Jorn Boertien uit Elim, die samen met Coen Pronk (Veendam) in de lichte klasse tot 1000cc zal acteren.

Toeschouwers kunnen tijdens de endurancerace verschillende fraaie bolides bewonderen, zoals de BMW M3, Mitsubishi EVO en Porsches, maar ook de prachtige snelle Zilhouettes, Seat Diesel en lichte toerwagens als de Citroën C1 en Toyota Aygo. Om een zo eerlijk mogelijk wedstrijdbeeld te krijgen zijn er zes verschillende divisies, waarbij cilinderinhoud en autotype doorslaggevend zijn.

Tijdens de 5 Uur van Assen zullen equipes enkele pitstops moeten maken. Niet alleen om van coureur te wisselen, maar ook om te tanken. Het tanken is een spectaculair onderdeel van de endurancerace. Een aantal equipes zal gebruik maken van de snelle tankvulinstallaties, maar anderen tanken de wagen vanuit een jerrycan bij. De 5 Uur van Assen start op 15 februari om 12.00 uur en vijf uren later worden de coureurs afgevlagd. In de ochtenduren, om 10.00 uur, kunnen de equipes een uur trainen.

De toegang tot de 5 Uur van Assen is gratis en bezoekers hebben ook vrij toegang tot de paddock, waar de auto kosteloos geparkeerd kan worden.

14530745
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1731
4086
13431
14491457
110028
125657
14530745

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven