K2 Content

Bij de openingswedstrijd van ACNN, zondag op het TT Circuit Assen, werd duidelijk dat in verschillende klassen de krachtsverhoudingen toch iets anders liggen dan verleden jaar.
Met de overwinning in de eerste race van de Payned PTC Cup, heeft Alan Looms laten zien dat hij uitstekend heeft overwinterd. De uit het Drentse Eext afkomstige Looms wist in de eerste van de twee races bij de lichte toerwagens favoriet en titelverdediger Ruben Lohuis (Nijverdal) achter zich te houden en tevens het jeugdige talent Jorn Boertien (Elim). Lohuis verslikte zich in de bocht Ramshoek en schoof de baan uit. Het leidde er toe dat hij in de eerste race op plek drie over de finish kwam met maar liefst 37 seconden achterstand op Boertien die tweede werd.
Lohuis zette de zaken in race twee recht. Door een erg slechte start van Boertien, wist de Nijverdaller snel naar de tweede plek op te schuiven. Samen met Looms trok Lohuis goed door en dit tweetal leek race twee te gaan domineren. Maar tegen het eind mengde Johan Kraan (Hattem) zich ook in de strijd. Op de streep was het Kraan die iedereen het nakijken gaf. Looms werd tweede en Lohuis derde.

In de Avenger Cup was de overwinning verrassend weggelegd voor Jeroen Liscaljet uit Lelystad. Hij was feitelijk als testrijder actief in deze klasse, maar wist toch de eerste race op zijn naam te schrijven. “Ik rijd waarschijnlijk niet alle wedstrijden dit seizoen, maar ben hier om de wagen te testen. Ik heb twee jaar geleden in het prototype van de Avenger gereden en ik merk een grote vooruitgang. De wegligging is enorm verbeterd, zowel onder droge omstandigheden als in de regen, zoals vandaag. Dat ik nu heb gewonnen is mooi meegenomen.” De coureur uit Lelystad herhaalde zijn prestatie in de tweede race van de Avenger Cup. In die race werd Co de Vet (Wieringerwaard) tweede en Piet Hein Eldering (Amsterdam) derde. In de slotrace maakte Jeroen Liscaljet zijn trilogie in de stromende regen vol.

De twee races in de Zilhouette Cup waren de mannen die verleden jaar ook veel vooraan reden, Sipke Bijzitter en Hielke Oosten (Beetsterzwaag / Haulerwijk) ook nu in het voorste gelid te zien. De eerste race schreven zij op hun naam. In race twee was het de equipe Viersen / Van der Velde (Haulerwijk) die de winst pakten en Bijzitter/Oosten het nakijken gaf.
Was het duo Grendel/Boone (Zwartsluis/Enschede) vorig jaar in de Ooperon BMW Cup aan het eind van het seizoen uitstekend op dreef, ditmaal toonden ze dat al tijdens de eerste racedag. De beide wedstrijden in deze klasse voor toerwagens werden door Grendel en Boone in winst omgezet.

De gastklasse die bij deze races van ACNN drie wedstrijden reed, de ADPCR, een klasse met louter Porsches, kreeg tweemaal de Duitser Jurgen Albert als winnaar en eenmaal was de Amsterdammer Ivo van Riet de snelste.

De volgende ACNN-race wordt gehouden op dinsdag 5 mei op het circuit van Zolder België.
De uitslagen zijn te vinden op raceresults.nu  en meer informatie over ACNN is te vinden op www.acnn.nl

Tekst: PR

19185774
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
5466
6691
12157
19120996
136294
225513
19185774

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven