Via de komende ACNN-autorace op het Circuitpark Zandvoort, zondag 6 september, kunnen de klassementen in de verschillende klassen nog behoorlijk overhoop gegooid worden. In de Zilhouette Cup en de Ooperon Cup zijn verrassingen niet uitgesloten en ook in de Payned PTC Cup is de strijd om de overwinningen nog steeds niet te voorspellen. Alleen in de Avenger Cup, een klasse die behoort tot de Open Sport Series, lijkt de titelkandidaat al redelijk vast te staan: Co de Vet uit Wieringerwerf.

De Vet wist in de laatste twee wedstrijddagen op één na alle zes races te winnen en hij heeft intussen een voorsprong opgebouwd van 50 punten op naaste belagers De Maar/Van Pommeren (Wassenaar) en 52 punten op Piet Hein Eldering (Amsterdam). Voor De Vet is het belangrijk dat hij de concurrenten goed in de gaten houdt, maar een noodzaak om te winnen heeft hij niet.

Anders is dat in de Payned PTC Cup. In deze klasse met lichte toerwagens heeft de kampioen van vorig jaar, Ruben Lohuis (Nijverdal), na een moeizame eerste helft van de competitie, de leiding weer in handen. Alan Looms (Eext) verspeelde in de laatste races zijn eerste plaats en komende zondag zal op het circuit Zandvoort blijken of die terugslag tijdelijk is of niet. Vast staat dat zowel Lohuis als Looms moet uitkijken voor de man achter hen, Robin van Lelyveld (Rijswijk). De debutant kent Zandvoort heel goed en hij zegevierde daar begin juli in één van de twee races. Van Lelyveld zal alles doen om opnieuw te zegevieren en wanneer hem dat lukt, krijgt de Payned PTC Cup een bijzonder spannend verloop.

Reind Boone en Henk Grendel (Enschede/Zwartsluis) kunnen ogenschijnlijk zonder veel problemen afreizen naar Zandvoort. Hun naaste belager, Assenaar Henk Tappel, was weliswaar drie weken geleden tijdens de laatste ACNN-wedstrijd uitstekend op dreef met twee overwinningen, maar nadeel is dat hij daardoor een forse erestraf heeft gekregen: 40 seconden. Boone/Grendel daarentegen slechts tien, zodat Tappel heel veel tijd in de race moet goedmaken, wil hij de Overijsselse equipe verslaan.

In de Zilhouette Cup moeten Sipke Bijzitter/Hielke Oosten (Haulerwijk/Beetsterzwaag) het gaspedaal flink indrukken, want het duo moet 55 seconden erestraf goedmaken. Concurrent Viersen/Van der Velde (Haulerwijk) mag 25 seconden korter stilstaan in de pit en kan daardoor in de tussenstand een aantal punten goedmaken op koplopers Bijzitter/Oosten.
Erik Geerts (Epse), die in Assen zegevierde en vierde werd, moet alles uit de kast halen om zijn derde plaats te verdedigen tegen Michael Hermans (Deventer). Hermans bewaart goede herinneringen aan Zandvoort, want hij won één van de races begin juli en wanneer hij dat opnieuw doet en Geerts zou niet verder komen dan de derde plek, klimt Hermans weer naar plaats drie en zal Geerts weer een plaats zakken.

Zondag wordt er duidelijkheid verschaft op het Circuitpark Zandvoort, waar de ACNN-races om 11.05 beginnen. Het ACNN-programma wordt zondag gecompleteerd met races van de ADPCR, een klasse met Porsches. De trainingen beginnen om 09.00 uur.

12338542
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
655
3159
6952
12307708
39055
113078
12338542

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven