K2 Content

Er waren door de combinatie met de nieuwe klasse City Bug meer tegenstanders dan ooit in de PTC Cup, maar Ruben Lohuis (Nijverdal) heerste als vanouds. De man die de afgelopen twee seizoenen al de sterkste was, pakte op deze tweede ACNN wedstrijddag de volle buit aan punten. Waar Robin van Leliveld uit Hoek van Holland het Lohuis in de openingsrace van het seizoen moeilijk maakte, was het nu Rody Kuiper uit Staphorst die het meest bedreigend was. Kuiper, die drie weken geleden zijn debuut in de autosport maakte, greep in de eerste PTC race van zondag de tweede plaats achter Lohuis en werd in race twee derde. Toen werd Mika Morien (Workum) tweede, maar diens achterstand was groter dan die van Kuiper in de eerste race. Lohuis verstevigde door de winst van zondag zijn leidende positie in het Cupklassement op Robin van Leliveld.In totaal kwamen zondag meer dan honderd racewagens in actie bij de ACNN races op het Tt Circuit Assen. Een groot deelnemersveld had ook de gecombineerde Ooperon, Zilhouette en DTC race. Het meest imposante startveld was dat van de Ooperon Cup met maar liefst 23 toerwagens op de grid. De strijd in race één was spannend, maar die in race twee was zeker zo spannend. Vooral de beginfase van race twee kende een enerverend verloop. De wagen van het duo Lekkerkerker/Stiksma (Elburg/Deventer) vertrok als een speer nadat de lichten waren gedoofd en ging in leidende positie de tweede ronde in. Even later had de snelle Ooperon van vader en dochter Ruinemans (Steenwijk) de kop in handen en weer een ronde later Wiegers en Meendering (Ter Apel). Dat duurde twee ronden, waarna Assenaar Henk Tappel zich op de eerste plaats nestelde. Hij stond de leiding niet meer af en vooral op scher sturen en zijn erg goede bochtentechniek wist hij zijn concurrenten af te troeven. Tappel maakte overigens ook indruk in de eerste race, waarin hij vierde werd. Hij kwam in de beginfase in problemen, omdat hij moet uitwijken voor een collega. Via de grintbak en een forse omweg kwam Tappel in laatste positie de baan weer op. Na een uur racen werd de routinier alsnog als vierde afgevlagd. De winst ging toen naar Lekkerkerker/Stiksma.
Spannend was het ook in de Zilhouette Cup, waar de coureurs in de top nauwelijks voor elkaar onder doen. Bernard Blaak (Erm) zegevierde zowel in race één als twee en beide malen werd Jan Viersen (Haulerwijk) tweede.Verreweg de snelste ronde in beide races werd gereden door DTC-coureur Sipke Bijzitter. In race één van Groep 1 schoot hij daar niet veel mee op, want na een pitstop kwam de BMW niet meer in de baan vanwege pech. In race twee Was hij oppermachtigen liet het zijn naaste concurrent maar liefst 1 minuut 14 sec. achter zich. In beide race was het duo Arendsen (Rheden) de directe opponent. Het koppel won race één en werd achter Bijzitter tweede in race twee. In Groep 2 was het in beide races het duo Van Embden dat won.De Open Sport Series kende helaas een minder groot deelnemersveld, maar de strijd in de Avenger Cup was er zeker niet minder interessant door. Waar verleden jaar Co de Vet (Wieringerwaard) de lakens uitdeelde, waren het nu Avenger-debutanten Boone/Grendel (Enschede/Zwartsluis) die de aandacht opeisten. Daarbij was Reind Boone enorm op dreef en draaide hij de snelste rondetijden van de Avengers. Martijn Polinder (Doornspijk) greep de tweede plek. Kampioen De Vet won wel de eerste race, maar moest in race twee voortijdig de strijd staken.

Boone pakte de winst en het duo uit Overijssel manifesteerde zich als een mooie aanwinst voor deze open klasse. Winnaar in de Open Sportklasse boven 200 PK was tweemaal Ben van Leliveld in zijn imposante Saker. Over drie weken strijkt het ACNN-deelnemersveld neer op het Circuit van Zolder (België).

Tekst PR
Foto's: Bert van Dalen en Marc de Waart

16948102
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1937
2118
8924
16918131
95586
102521
16948102

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven