K2 Content

Het was de stad-Groninger Niek Stadlander die zaterdag geschiedenis schreef op het Racepark Meppen. Hij was de eerste coureur die werd afgevlagd tijdens de eerste officiële wedstrijd op het nieuwe circuit, dat in gebruik werd genomen tijdens de vierde ACNN-race van dit seizoen.  Voor zowel Meppen als ACNN was het afgelopen weekend een vuurdoop. Een geslaagde opening, want nagenoeg alle coureurs oordeelden positief over deze baan. Voor de toeschouwers die naar het Racepark Meppen waren gekomen, is het een ideale accommodatie. Op diverse plekken langs het circuit hebben ze namelijk een nagenoeg volledig overzicht over de 2300 meter lange baan, waardoor het verloop van de races uitstekend gevolgd kan worden. Niek Stadlander was de man die het snelst was in de eerste race en daarmee als allereerste winnaar op het Racepark Meppen de boeken in gaat. Het bleef niet bij die ene overwinning van Stadlander, want ook de andere twee wedstrijden in zijn categorie van de Open Sport Series, die tot 200 pk, eindigden in winst voor de Groninger coureur. Hij scoorde dus optimaal.Spektakel was te zien in de BMW Ooperon Cup. In alle drie races vormden zich al snel groepen, waarin onderling felle strijd werd geleverd. Aan kop ging het in alle drie races tussen Henk Tappel (Assen), Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee), het duo De Vreede/De Leeuw (Pijnacker/Groningen) en Jan Peter van Leeuwen (Oosterhout). Dimitri van der Spek trok tweemaal aan het langste eind en Henk Tappel won race 3. Die zege van de Assenaar maakte enorme indruk. Niet alleen op de toeschouwers, ook op zijn concurrenten/collega’s. In race 1 en 2 bleek  Dimitri van der Spek ongenaakbaar. Hij liep vanaf de start zienderogen uit op de achtervolgers, van wie Tappel in race 1 nog het dichtst in zijn buurt bleef. “Ik wist dat ik snel moest uitlopen, want als Tappel eenmaal aansluiting heeft, raak ik hem niet meer kwijt. En die tactiek lukte”, aldus Van der Spek, die de beide eerste races overtuigend won.

Maar de winst die Tappel in race 3 naar zich toe trok, maakte enorm veel indruk. Na de verplichte pitstop moest de Assenaar zich opwerken vanaf de zesde plek en dat ging verrassend snel. Met nog anderhalve minuut te racen lag Tappel tweede en door een gewaagde inhaalpoging kreeg hij de eerste plaats te pakken. Dolblij stapte hij uit. “Man, man, man. Het was heel zwaar, vooral voor de auto. Veel bochten, constant remmen, schakelen, gas geven. En enorm goed op de bandenspanning letten. Ik zat met de wagen op de limiet, maar het is wel gaaf hier.” Tappel maakte ook de absoluut snelste rondetijd in zijn klasse.In de Avenger Cup, die deel uitmaakt van de Open Sport Series, deed Martijn Polinder prima zaken, door drie van de vier races op zijn naam te schrijven. De Doornspijker, die in de jaren hiervoor actief was in de motorsport, voelde zich op het bochtige circuit als een vis in het water. Alleen een technisch mankement in race 3 bracht hem voortijdig aan het eind van die race en daardoor ging de winst naar Co de Vet (Wieringerwaard). De winst in de derde categorie van de Open Sport Series, boven de 200 pk, was weggelegd voor Henk van der Spoel uit Beilen.

Op zaterdag reed de lichtste ACNN-klasse, de PTC Cup. Alsof hij de baan al jaren kende, zo zeker reed Ruben Lohuis (Nijverdal) in Meppen naar drie overwinningen. In geen van de races van de PTC Cup liet hij zich aftroeven, hoewel de verschillen met zijn achtervolgende concurrenten behoorlijk klein waren. In alle drie wedstrijden werd Lohuis door een ander belaagd. In race 1 trachtte Rody Kuiper hem te verschalken, maar de Staphorster coureur lukte dat niet. Hij bleef steken op 1 seconde achterstand. In race 2 kwam de jeugdige Ramon Tempelman heel dicht bij Lohuis. Deze jongeling uit Nieuwleusen zat aan de bumper van Lohuis en eindigde met een nauwelijks waarneembare achterstand van 0.2 seconden als tweede. Wel reed Tempelman in deze race de snelste ronde, terwijl in beide andere races van de lichte toerwagenklasse Lohuis de snelste was. Ook in race 3 was Lohuis ongenaakbaar. Toen kreeg hij te maken met de aanstormende Raymond Zonneveld, maar ook de man uit Wassenaar moest zijn meerdere in Lohuis erkennen. Met een achterstand van 0.6 seconden klasseerde Zonneveld zich als tweede. Lohuis na afloop: “In de eerste twee race ben ik vooral bezig geweest om mijn banden te sparen, maar dat had gelukkig geen gevolgen voor de eerste plek. Het is een mooi circuit, dat zich prima leent voor de PTC Cup.”In de Zilhouette Cup was er eindelijk succes voor de wagen van het koppel Hoekstra/Drenth (Zuidhorn). Met Jan Barry Drenth aan de stuur werden maar liefst twee van de drie races gewonnen. De andere race bracht succes voor Jan Viersen (Haulerwijk). Voor Drenth kwamen de overwinningen als een geschenk. “We hebben zoveel pech gehad in het begin van dit seizoen, maar nu hebben we eindelijk succes.”

Het overgrote deel van de coureurs was ingenomen met het nieuwe circuit in Meppen als toevoeging aan de banen waarop ACNN al actief is. Peter Grondel, de man achter ACNN, was content over deze eerste race. “Het was een erg geslaagd weekend met spectaculaire races en een prima verloop van de wedstrijden. Ik kijk erg tevreden terug. En ook de eigenaar van Racepark Meppen,  Harry Maessen was aanwezig en hij was ook erg positief. Een goed debuut dus”, aldus Grondel. Hij keert met het ACNN-deelnemersveld op 17 juli terug op het TT Circuit, voor de vijfde ACNN-race van dit seizoen.

PR

14404051
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3275
4166
27514
14347847
108991
149909
14404051

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven