K2 Content

Breed glunderend nam Wolter Zijlstra de felicitaties in ontvangt na zijn overwinning in de tweede race van de Ooperon BMW Cup. De stad-Groninger boekte zijn allereerste zege in de Ooperon BMW Cup bij de autoraces van ACNN, zondagmiddag op het TT Circuit. In de eerste race van de dag moest hij nog voortijdig naar de kant, maar in race 2 profiteerde Zijlstra volop van de erestraffen van de concurrentie. Met een voorsprong van ruim tien seconden op Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee) boekte Zijlstra zijn eerste overwinning ooit in de Ooperon Cup. “Ik had dit echt niet verwacht. Ik zou al blij geweest zijn, wanneer ik een podiumplek had gehaald”, liet Zijlstra na afloop weten.
De man die hem op de tweede plaats volgde was Dimitri van der Spek. Hij wist race 1 te winnen en daarmee liet Van der Spek zien dat zijn tegenvallende prestatie van de eerste ACNN racedag, begin april, een incident was. In de Ooperon BMW Rookies Cup gingen de zege in race 1 naar de Assenaren Robert de Ceuninck van Capelle / Mark Van Olst en in race 2 naar Arnold Bakker (Wedde).De 20 jarige Max de Bruijn uit Eindhoven was de verrassing in de eerste race van de PTC/City Bug Cup. Op het terrein waar Ruben Lohuis normaliter heer en meester is, wist De Bruijn hem terug te wijzen. Met een voorsprong van iets meer dan één seconde liet hij Lohuis achter zich. “Ik moest vanaf de zesde startplek komen en wist in drie ronden tijd iedereen voor mij te passeren. Toen ik Lohuis ook voorbij ging, was het zweten om die kleine voorsprong te behouden en dat lukte mij”, liet een blije De Bruijn weten. In de tweede PTC / City Bug race waren de rollen omgekeerd. Lohuis zegevierde en Max de Bruijn legde beslag op de tweede plaats. In de Ladies Cup ging de zege beide malen naar Rianne Bergman uit Zuna.

Voor de cupwinnnaar van verleden jaar in de Avenger Cup, Co de Vet uit Wieringerwaard, kende deze tweede ACNN-racedag een wisselend verloop. In de eerste van de drie races kwam De vet niet op snelheid en moest hij veel terrein toegeven op De Maar/Van Pommeren. Dit duo greep de winst met ruime voorsprong op Henk Maas. Co de Vet eindige als derde en klaagde over gebrek aan snelheid in zijn wagen. In race 2 leek De Vet het euvel te hebben gevonden, want hij stuurde zijn bolide als eerste over de streep, maar het gat met de equipe De Maar/Van Pommeren was slechts drie-tiende van een seconde. In de derde Avengerrace van deze dag leken De Maar en Van Pommeren het ritme weer goed te pakken te hebben, want zienderogen liep de bolide bij die van De Vet vandaan. Plotseling minderde de koploper vaart en wist De Vet hem zelfs in te halen. “De bodemplaat van mijn wagen liet aan de achterzijde los, waardoor ik de wagen moelijk in het juiste spoor kon houden. Ik heb het zeker voor het onzekere genomen en moest De Vet laten gaan”, aldus Cees de Maar (Leiden). Toch eindigde de equipe De Maar/Van Pommeren als tweede achter De Vet, waardoor de schade in punten beperkt bleef.

Op Bernard Blaak (Erm) staat in de Zilhouette Cup geen maat. Hij wist met overmacht de beide races in de sportwagenklasse op zijn naam te schrijven. In race 1 eindigde Michael Hermans (Deventer) op de tweede plaats en in race 2 was die klassering weggelegd voor Mark Wieringa (Midwolde). De twee races in de klasse DTC 1 waren een prooi voor Bijzitter en Oosten (Beetsterzwaag/Haulerwijk), terwijl de zeges in DTC 2 naar Jacob van den Outenaar en Max Veels gingen. Over een maand wordt het programma van ACNN voortgezet op het circuit Spa Francorchamps en een week later op de baan van Racepark Meppen in Duitsland.

18509437
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2177
5062
7239
18458840
23716
162599
18509437

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven