K2 Content

Opnieuw voegt CREVENTIC, promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook en de Touring Car Endurance Series (TCES) powered by Hankook, een nieuwe natie toe aan de lijst van bezochte landen. Volgende week vindt de eerste editie van de Hankook 24H SLOVAKIA RING (14-16 juni 2016) plaats op het gelijknamige circuit, niet ver van Bratislava. De toevoeging van een race in Slowakije brengt het totale aantal landen waar tot dusver een race van CREVENTIC plaatsvond, naar acht. “Het bezoeken van een nieuw land om daar voor het eerst een race te houden is altijd spannend, dus we kijken er erg naar uit”, zegt Daphne Gengler van CREVENTIC. De race op de Slovakia Ring is de tweede wedstrijd van de Touring Car Endurance Series (TCES) powered by Hankook van dit jaar. Voor het eerst vindt een evenement van CREVENTIC uitsluitend op werkdagen plaats: de trainingen en de kwalificatie worden op dinsdag gehouden, de race staat voor woensdag en donderdag op het programma.Voor de eerste editie van de Hankook 24H SLOVAKIA RING hebben zich 16 teams ingeschreven, waarbij er twaalf verschillende nationaliteiten in het deelnemersveld vertegenwoordigd zijn. “We waarderen de steun en het enthousiasme van de ingeschreven teams en hun sterke inzet om samen met ons de Hankook 24H SLOVAKIA RING doorgang te laten vinden”, zegt Daphne Gengler. “We zijn ons ervan bewust dat we de Touring Car Endurance Series powered by Hankook dit jaar eerst moeten opstarten, ondanks de relatief late aankondiging, zodat we volgend jaar volgas door kunnen gaan. Voor volgend jaar hebben al diverse teams hun interesse geuit.”

In de TCR-klasse staan uitsluitend SEATs aan de start, waarbij het lokale team ARC Bratislava by Ferry Monster Autosport – met Nederlandse ondersteuning – tot de inschrijvers behoort. De Slowaakse coureur Miro Konopka heeft aan vrijwel alle tot dusver door CREVENTIC georganiseerde races deelgenomen! In de bezetting met uitsluitend Slowaakse rijders krijgt hij ditmaal gezelschap van zijn zoon Matej alsmede Zdeno Mikulasko, Miro Hornak en Andy Studenic, waarbij laatstgenoemde ook over veel internationale ervaring beschikt.

Naar aanleiding van vele verzoeken van teams is de SP3-klasse als vervanging van de huidige SP Touring-klasse aan het veld toegevoegd. Deelname aan de SP3-klasse staat open voor ‘grand touring cars’ en toerwagens op het niveau van GT4-auto’s. Daarmee passen ze perfect in het snelheidsbereik van de TCES. Om de prestaties van de TCR-klasse als de hoogste toerwagencategorie en de nominaal iets krachtiger SP3-auto’s op hetzelfde niveau te brengen, is er een systeem met tijdstraffen/pitstops in het leven geroepen. Het positieve effect hiervan is dat SP3-teams hun auto’s niet behoeven aan te passen, maar binnen de regels van de klasse voluit kunnen rijden. In de klassen SP3 en CUP1 staan op dit moment alleen maar BMW’s op de inschrijflijst, terwijl in de klasse A2 drie Renault Clio’s, een BMW E46 123D, een SEAT Leon TDI en een Volkswagen Golf V TDI uitkomen.

De vrije training, kwalificatie en avondtraining vinden allemaal in de avonduren van dinsdag 14 juni plaats. Op woensdag 15 juni is er van 11.30 tot 12.00 uur een warm-up. De race gaat van start om 14.00 uur met de finish op donderdag op hetzelfde tijdstip. Daarna volgt de prijsuitreiking voor alle klassen. Er is voor dit evenement geen live-stream beschikbaar, maar een eigen team is ter plekke om alle geïnteresseerden met nieuwsberichten, video’s, foto’s, tweets en posts via www.touringcarenduranceseries.com, facebook.com/24hseries en twitter.com/24hseries op de hoogte te houden. Nadere informatie over de Touring Car Endurance Series powered by Hankook is te vinden via www.touringcarenduranceseries.com en www.24hseries.com.

PR

13828137
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1369
6105
24151
13767319
94888
196702
13828137

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven