K2 Content

Daan Meijer reed dit weekend op het Circuit de Catalunya, waar Max Verstappen zijn eerste Formule 1 zege behaalde, de 24 uur van Barcelona. Na een tot nu toe moeilijk seizoen plukte hij de vruchten van de inspanningen en wist hij de race te winnen.


Daan deelde ssamen met Pieter van Soelen, Mark van der Aa en Koen Bogaerts de door JR Motorsport geprepareerde BMW M3 met startnummer 103. Het Circuit de Catalunya was geheel nieuw voor Daan en hij hoopte tijdens de eerste training veel meters te kunnen maken. Door versnellingsbak problemen kwam hij niet aan rijden toe. In de kwalificatie was het een neutralisatie door een ‘code 60’ die een snelle ronde onmogelijk maakte. “Gelukkig heb ik voor de kwalificatie nog kunnen rijden, want de baan is voor mij geheel nieuw. Ik was direct snel. In de kwalificatie hadden we net pech door de neutralisatie en kwamen we niet verder dan de tiende startplek in onze klasse,” liet Daan optekenen na de kwalificatie.In Barcelona was het kwik boven de 35 graden toen de 65 wagens werden losgelaten voor een race over een etmaal. Voor Daan en zijn collega’s een enorme opgave, want in deze hitte een wagen op volle snelheid over de baan sturen is een bijna onmenselijke opgave. Het was Mark van der Aa die de race startte om daarna het stuur over te geven aan Daan. Vanaf een tiende stek reed hij al vroeg in de race op podiumkoers. “Mijn eerste stint in de hitte ging goed. Eenvoudig was het niet, want ik verloor veel vocht. Maar ik had het podium snel in zicht,” reageerde Daan na een verhitte eerste rijbeurt.

Toen de zon in Barcelona onder de horizon was verdwenen koelde het maar minimaal af. In deze zwoele zomerse omstandigheden wist Daan naar de tweede plek door te stomen, achter de tweede JR Motorsport BMW. In de nacht waar het kwik niet onder de 24 graden dook wist de 103 BMW uit de problemen te blijven. Door de goede techniek en de rijkwaliteiten van het rijderskwartet wisten Daan en zijn collega’s nog voor zonsopkomst aan de leiding van de klasse te komen.Het was zaak om de rest van de race uit de problemen te blijven. Wat geen eenvoudige opgave is met een veld met 65 bolides, want een foutje is snel gemaakt en kan het einde van de race betekenen. Snel maar beheerst reden Daan en zijn collega’s de laatste uren in de zinderende hitte. Daan mocht de BMW na een etmaal over de meet sturen en zo het zwart wit geblokt pakken. Hiermee behaalde hij zijn eerste seizoenszege. “Prachtig om de race te winnen. Dit seizoen heb ik al erg veel pech gehad en nu viel alles op z’n plek. Het team van JR Motorsport heeft de auto perfect geprepareerd. Eenvoudig was het niet in de hitte, dat maakte race een stuk zwaarder. Eindelijk heb ik nu de winst na een lastig seizoen en een zware race,”  liet Daan Meijer na zijn zege tijdens de 24 uur van Barcelona optekenen.

Tekst PR

13828115
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1347
6105
24129
13767319
94866
196702
13828115

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven