In een spannende race in de regen op het Bugatti-circuit in het Franse Le Mans behaalde titelverdediger Mattias Ekström de vijfde seizoenszege voor Audi in de DTM. Voor de Zweedse Audi-coureur was het al de derde keer in dit jaar dat hij op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen. Er was ook succes voor de Fransman Alexandre Prémat die als eerste coureur dit seizoen met een auto van vorig jaar een podiumplaats behaalde. Voor eigen publiek eindigde Prémat met zijn Audi A4 DTM als derde. Christijan Albers had een perfecte start, maar na een aanrijding door een concurrent viel de Nederlandse Audi-rijder terug. Hij werd als 13e geklasseerd.

Voorafgaand aan de race ging de meeste aandacht uit naar Timo Scheider, die als leider in het kampioenschap in Le Mans al de DTM-titel had kunnen binnenhalen. Bij sterk wisselende weersomstandigheden speelde een verkeerde bandenkeuze Scheider parten. Aanvankelijk koos hij goed door in de beginfase op slicks te rijden, maar na zijn tweede verplichte pitstop, waarbij hij opnieuw slicks had laten monteren, werd de regen sterker en moest hij nog een keer naar binnen voor regenbanden. Zo werd Scheider uiteindelijk als zesde geklasseerd. Daarmee blijft hij aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap en heeft hij alle kansen om tijdens de laatste race van het seizoen op 26 oktober in Hockenheim de titel veilig te stellen.

De DTM-kampioen van vorig jaar, Mattias Ekström, speelt ditmaal in de titelstrijd geen rol meer, maar reed in Le Mans wel een sterke wedstrijd. Met een geslaagde strategie behaalde hij zijn derde overwinning van het seizoen. Achter Alexandre Prémat, die voor eigen publiek keurig derde werd, en de als zesde geklasseerde Timo Scheider, eindigde ook Tom Kristensen voor Audi in de punten. De achtvoudig winnaar van de 24 Uur van Le Mans vertrok in Le Mans voor de tweede keer dit seizoen vanaf de pole-position, maar viel terug nadat hij in de beginfase van de race was aangereden. De Deen werd uiteindelijk achtste.

De Nederlandse Audi-coureur Christijan Albers liet in Le Mans een aantal keren met goede prestaties van zich horen. Zo reed hij in de tweede test op vrijdag de vijfde tijd, was hij zevende in de warm-up en kwalificeerde hij zich keurig als veertiende. In de race had hij een uitstekende start, waarbij hij opklom naar de negende plaats. Nadat hij echter door een concurrent werd aangereden en in de rondte ging, waren zijn kansen op een goed resultaat verkeken. Albers werd uiteindelijk dertiende.

De elfde en laatste DTM-race wordt op 26 oktober verreden op de Hockenheimring Baden-Württemberg.

12331322
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3350
3200
23614
12280246
31835
113078
12331322

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven