Tijdens de aftrap van dit seizoen stond Intermobiel Racing voor het eerst aan de start van het Belgische Clio Cup kampioenschap. Menno Kuus en Christophe Legrand zullen daar om de prijzen gaan strijden.

Tijdens de eerste kwalificatie die in de regen verreden werd, was het uitzoeken waar wij stonden. Menno Kuus kwam iets te kort doordat zijn snelle ronde niet goed uitpakte en met een 10de plaats genoegen moest nemen. Christophe Legrand zou de eerste race van een 18de plaats vertrekken. Tijdens de eerste race wist Menno Kuus zich op te werken naar een 7de positie en Christophe Legrand liet zien wel degelijk uit racehout gesneden te zijn met een mooie 12de plaats tot gevolg. Een mooi resultaat voor het team, maar er zit meer in.

Zondagochtend vroeg waren de monteurs flink in de weer om de auto’s in topconditie te brengen. Tijdens de kwalificatie die volgde was te zien dat het team op elkaar begint in te spelen. Menno Kuus zette tijdens de tweede kwalificatie een 4de plaats veilig terwijl Christophe Legrand nog even moet wennen aan de zeer snelle clio en helaas niet verder kwam dan een 18de stek.

De race was er een om niet snel te vergeten. Net voor de start begon het iets te regenen, iets waar wij wel op moesten inspelen. De monteurs, onder leiding van Luc Gabriel, waren hier zeer druk mee in de weer. Een last call om te gokken op sliks en droogweerafstelling, bleek gelukkig de juiste keuze. De race begon en Menno Kuus kwam door een foutje zeer slecht weg en viel terug naar de 12de plaats. Echter waar Menno Kuus altijd wel een konijn uit zijn hoed weet te toveren in een auto deed hij dat nu ook. Een ongelofelijke opmars van een niet te stuiten Kuus was het gevolg.

Van de 12de plaats klom Kuus al snel naar een vierde plaats en bij het ingaan van de laatste ronde tracteerde hij het publiek op veel actie en pakte het podium. Als hij er in de tweede ronde niet vanaf was gegaan was hij zeker met Verbist de strijd aan gegaan voor de overwinning. Intermobiel Racing laat weer zien dat je met weinig middelen, maar met de juiste mentaliteit toch kunt meedoen voor het podium en hopelijk ook voor de titel. "Het was een race om niet snel te vergeten. Een van de mooiere uit mijn race carrière,” laat Kuus na afloop van de race weten.

Christophe Legrand werkte zich zeer netjes op naar een 13de positie waarin hij zich in tijden weer verbeterde en zo laat zien dat er zeker potentie in hem en de auto zit. "Een mooie start van het seizoen. Verbeterpunten zijn er en daar gaan we aan werken, om richting de top 10 te rijden voor de volgende races,” aldus Legrand.

De volgende races van de Clio Cup is op 6 juni in het voorprogramma van de 12 uur van Spa. Intermobiel racing zet zich in voor naamsbekendheid en fundracing voor Stichting Intermobiel. www.intermobiel.com voor en door minder mobiele jongeren, waarbij de steun van sponsoren ook gelijk een stukje steun voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen is.

Intermobiel Racing wordt mede mogelijk gemaakt door: LTL Luchttechniek, Waterloo, Meercox, Red Line, Van der storm relatiegeschenken, Hostellerie de Kluis, Roode Pelikaan, McDonalds België, Accent, Visual Star.net, reclame punt 1-acht, KBC en Forch Nederland.

12106704
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
812
2751
12868
12073669
12868
79982
12106704

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven