Op de WSK Euro Series in Portimão afgelopen weekend had Beitske Visser met een ongewoon probleem aan haar chassis te kampen. Dit speelde erg in haar nadeel in de tijdritten, waardoor de Nederlandse met een plekje achteraan op de starting grid genoegen moest nemen. Het kwam er dus op aan om zoveel mogelijk terug te komen, enkele punten binnen te halen en opnieuw op het niveau van de leiders te komen. Opdracht volbracht...

 

De Portugese manche van de WSK Euro Series was bepaald geen makkie voor Beitske Visser, die een aaneensluiting van tegenslagen incasseerde. “De vrije trainingen  waren moeilijk; ik slaagde er niet in om mijn tijden te verbeteren zoals ik wilde. Bovendien konden we minder tests doen dan gewoonlijk. Dat had met de beschikbaarheid van de baan te maken. Ik reed één van mijn slechtste kwalificatierondes sinds lange tijd: vrijdagavond verscheen ik pas op de 21ste plaats op de starting grid.”

Er werd beslist om voor de race van zaterdag een ander chassis te gebruiken. Het bleek een slimme keuze; Beitske ging een heel stuk sneller. Ze slaagde erin om weer omhoog te klimmen. Ondanks haar twee zesde plaatsen was het nog te vroeg om al te optimistisch te zijn. ”Het probleem was mogelijk aan een fabricagefout te wijten. Maar het benadrukte nog meer de slijtage van de banden, die in Portimão sowieso al aanzienlijk is. Deze handicap achtervolgde me dus voor een groot deel van het weekend. Bovendien waren er in de finale 1 meerdere valse starts en heel trage formatierondes. Er zat te veel benzine in mijn carburator en ik heb het moeten opgeven.” Beitske werd naar de 34ste positie verdreven (in plaats van de 12de!), maar slaagde niettemin in een opmerkelijke comeback: ondanks het feit dat haar banden erg versleten waren, keerde ze terug tot de 15de plaats.

“Daarna heb ik dezelfde set banden nog eens moeten gebruiken tijdens de manches van zondagmorgen, om mijn laatste vier nieuwe banden voor  finale 2 te sparen. Daar kon ik eindelijk weer met competitief materiaal rijden. Deze keer zat alles goed. Ik startte vanuit de 30ste positie en wist dus dat het moeilijk zou worden, maar toch heb ik alles gegeven.” Vastberaden als altijd, kon de kartster in de kleuren van Praga ten slotte van de 30ste naar de 13de plaats terugkomen met een vierde beste ronde van de wedstrijd. Beitske stond weer in de top-5! ”Bedankt aan het hele team en aan de fabrikant van mijn motor, Tec-Sav, voor al het werk. Uiteindelijk heeft het vruchten afgeworpen. Ik kijk ernaar uit om deze reële concurrentiepositie in een goed resultaat om te zetten…”

Een complex voor karts, auto’s en motors

Dit is de tweede keer dat Beitske Visser op het prachtige, moderne, internationale circuit van Portimão reed. Portimão ligt in de Algarve, in het zuiden van Portugal. Dit kartingcircuit, dat enkele jaren geleden werd aangelegd, maakt deel uit van een uitgestrekt complex, waar zich ook een groot auto- en motorcircuit bevindt. Portimão mocht al twee wereldkampioenschappen verwelkomen: het WTCC (WK voor toerismewagens) en het WK voor GT1. Dit jaar stonden we langs de rand van het kartingcircuit om het talent van de Nederlandse te bewonderen. Maar misschien moeten we binnenkort naar de baan ernaast trekken om haar carrière te blijven volgen…

PR

12338507
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
620
3159
6917
12307708
39020
113078
12338507

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven