BeNeLux is een nieuw team rijker: WOLF Racing Cars BeNeLux. Op 21 februari start het team en worden door het Italiaanse WOLF Racing Cars twee fonkelnieuwe Wolf GB08 Sport Prototypes (Group CN) uitgeleverd aan het team van Bas Koeten Racing, gevestigd in Nederland. Deze supersnelle racewagens zullen komend seizoen onder meer worden ingezet in de populaire Special Open Trophy. De racekalender bestaat uit een aantrekkelijke mix van sprint- & endurance races met de 24 HOURS of Zolder (B) als absoluut hoogtepunt!

Specificaties
De Wolf GB08 2013 wordt door het in Italië gebaseerde Wolf Racing Cars ontwikkeld en opgebouwd. De basis van deze Sport Prototype (Group CN) bestaat uit een koolstofvezel chassis met daarin een bewezen betrouwbare atmosferische 2.0 liter Honda motor welke 255 PK levert. Deze is gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak van Sadev. Het totaalgewicht van de auto bedraagt slechts 540 kilogram. Het fabrieksteam van WOLF Racing Cars, Avelon Formula, welke zelf actief met de GB08 2013 in enkele internationale series, zal de troepen van Bas Koeten Racing ondersteunen.

Bas Koeten Racing als technische service provider
WOLF Racing Cars heeft in de BeNeLux uit alle beschikbare teams in Bas Koeten Racing de meest geschikte partner gevonden welke namens de succesvolle producent als technische service provider in de BeNeLux zal optreden. Bas Koeten Racing wordt hiermee verantwoordelijk voor de preparatie, logistiek en circuitondersteuning van tenminste twee WOLF GB08 (model 2013) in de Special Open Trophy, momenteel het populairste kampioenschap voor CN-Sportscars en SUPER 7 wagens. Hiermee zet het team een belangrijke, nieuwe stap op de autosportladder. Teameigenaar Bas Koeten: “De WOLF GB08 worden gekenmerkt door het lage gewicht en een relatief laag brandstof- en bandenverbruik . Tel daarbij op dat de auto de rondetijden van een GT3 vertoont, maar dan tegen fors lagere running costs. De geruchten omtrent de nieuwe 3-liter motoren ga ik niet ontkennen maar deze zitten nu in testfase. Indien de coureurs voor de 24 HOURS of Zolder kiezen voor de 3-liter motoren, dan gaan de wagens in de maand mei opnieuw naar Italië voor de ombouw. Alles is momenteel wel reeds voorzien voor de ombouw. De 3-liter V6 zal op normale belasting 350PK leveren.”

Vanwege de kenmerken van de Wolf GB08 kunnen deze auto’s zich bij races als 24 HOURS of Zolder en 12h Abu Dhabi meten met de GT3 koplopers. Dit is reeds aangetoond door de andere teams die al langer met WOLF GB08 rijden. Koeten vervolgt: “De reden dat ons team in dit project is gestapt, heeft te maken met verschillende factoren. De auto is een  technisch hoogstandje, opgebouwd uit de beste materialen en componenten. Daarbij komt dat er een aantrekkelijke racekalender is met evenementen in België en Nederland met gegarandeerd volle startvelden. Bovendien staat er een 24-uurs race op het programma en als team is dat natuurlijk het summum. De auto’s zijn breed inzetbaar, zo kunnen ze ook deelnemen aan de SPEED Euro Series die in het WTCC-programma meerijden. Ook heeft het Italiaanse Wolf Racing Cars grootse plannen, waaronder het bouwen van een Le Mans Prototype (LMP2) waar wij als service provider deel van uit willen maken. Samen met de BeNeLux dealer BAS MotorSport staat ons een mooie toekomst te wachten in de Sports Cars.”

Presentatie Wolf Racing Cars BeNeLux
De presentatie van de wagens zal plaatsvinden op zaterdagavond 2 maart en zondagmiddag 3 maart op Circuit Park Zandvoort tijdens de laatste 4-uurs race van het Winter Endurance Kampioenschap. In de hospitality tent en pitbox van Bas Koeten Racing zullen de twee hagelnieuwe auto’s aanwezig zijn alwaar de pers, rijders en het publiek de auto’s kunnen bewonderen.

Special Open Trophy
“ Het zoeken en aanstellen van de juiste partners voor de WOLF GB08 is een huzarenstukje geweest” steekt Heyman, promotor van de Special Open Trophy, van wal: “De puzzel diende compleet gemaakt te worden en ik ben er zeker van dat WOLF Racing Cars de beste keuzes gemaakt heeft door Bas Koeten Racing en BAS MotorSport aan te stellen als respectievelijk technisch- en sales verantwoordelijke voor WOLF Racing Cars BeNeLux. De Special Open Trophy is alvast 2 snelle wagens rijker, de coureurs staan te popelen om op 14 maart op Zolder hun eerste testkilometers af te leggen. Ook de namen van de coureurs welke de 2 wagens gaan bemannen zijn niet van de minsten. Een combinatie van snelle jongens en gentlemen drivers moet aantonen dat deze wagens door iedereen bestuurd kunnen worden. Begin maart zullen de namen van de coureurs bekend gemaakt worden welke de endurance en sprint races zullen rijden. Wat betreft de 24 HOURS of Zolder is er op beide wagens nog plaats als 4de coureur maar hier worden vooralsnog geen beslissingen in genomen. Beide wagens moeten in staat zijn om de 24 HOURS of Zolder te winnen, dus de samenstelling van het team is zeer belangrijk. Momenteel staat een 8 tal coureurs op de lijst welke de 24 HOURS of Zolder willen rijden op de WOLF GB08 2013, maar de kunst bestaat eruit deze coureurs in de best mogelijke omstandigheden, en met zoveel mogelijk testkilometers in de benen aan de start te brengen”. Vanuit de organisatie wensen we Bas Koeten Racing en BAS MotorSport alvast veel succes toe.

PR

12338710
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
823
3159
7120
12307708
39223
113078
12338710

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven