DB Motorsport is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen van de ADAC GT Masters. De renstal uit Waddinxveen mengde zich vanaf het eerste moment in de strijd om de topposities. Coureurs Simon Knap en Jeroen den Boer kampten in de natte eerste race met bandenproblemen maar toonden in de tweede race van het weekend de snelheid van hun brute BMW Z4. Vanaf de vierde startpositie werd bij de start een plekje gewonnen. Na de pitstops schoof het snelle duo nog een plaatsje op. Dat resulteerde in een zeer verdiende tweede plek voor DB Motorsport.

Teambaas Ewoud den Boer was uitermate content met het resultaat: “Met Jeroen en Simon hebben we twee gelijkwaardige rijders die snel en safe rijden. Ons team is goed op elkaar ingespeeld en dat betaalde zich dit weekend uit. De kwalificatie was naar tevredenheid met de zevende en vierde startpositie. In de regen zijn we nog zoekende: in race 1 hadden we problemen met de achterbanden. We kregen het rubber niet aan het werk, ze leken wel van beton!”

Het hoogtepunt van het weekend was de hoofdrace op zondag: “Als tweede finishen in deze sterke competitie, daar zijn we trots op. Jeroen had een wereldstart en pakte voor de eerste bocht de derde plaats. In de race reed hij continu zijn eigen tempo, op zo'n twee seconden achter de leider. Na de pitstop ging Simon er goed voor zitten. Hij kon het gat verkleinen en zat op een seconde totdat we tijd verloren door een achterblijver. Desondanks zijn we erg blij met deze tweede plaats, een perfect resultaat. Dit geeft het gehele team een flinke boost!”

Simon Knap deelde die mening: “Over de zondag ben ik zeer tevreden. Met uitzondering van de eerste race was dit een prima weekend. De kwalificatie verliep goed en dit podiumresultaat is fantastisch. Op zaterdag konden we in de regen geen potten breken maar deze tweede positie is meer dan we vooraf hadden verwacht.”

“Toen ik in de auto stapte had ik direct een goed gevoel. Ik probeerde het gat te dichten want tenslotte race je om te winnen. We kregen echter wat verkeer waarna we de focus verlegden op het binnenslepen van de tweede plek. Dit is een geweldige start van het seizoen. DB Motorsport heeft in de wintermaanden niet stil gezeten, het is een geoliede machine. Een super resultaat!”

Teamgenoot Jeroen den Boer voegde toe: “De kwalificatie verliep goed maar in de eerste race hadden we moeite met de regenbanden. De race van zondag was vele malen positiever! Mijn start was goed: ik pakte direct de derde plaats en we konden wegrijden bij alle achtervolgers. Na de pitstop kwamen we als tweede door en dat hebben we niet meer uit handen gegeven. Een lekker begin van het seizoen! Bovendien zijn we de snelste BMW dus dat is top.”

Over twee weken vindt de volgende ronde van de ADAC GT Masters plaats. Deze wordt verreden op het legendarische Spa-Francorchamps. DB Motorsport krijgt 20 kilo succesgewicht maar heeft vorig seizoen bewezen uitstekend te kunnen presteren op het uitdagende circuit in de Belgische Ardennen.

PR

12197427
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
444
3926
16990
12160227
11018
92573
12197427

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven