SRT heeft zijn internationale comeback dit weekend heel veel glans gegeven. Het team van vader en zoon Selleslagh beheerste de debatten in de eerste meeting van de International GT Open op de Nürburgring, met een derde plek op zaterdag en een klinkende overwinning op zondag. Rijders van dienst, Maxime Soulet en Nicky Catsburg, zijn meteen ook leider in het kampioenschap bij de rijders, net als SRT bij de teams.

Een week na de verdienstelijke vierde plaats van Max van Splunteren, Maarten Makelberge en Maxime Soulet tijdens de opener van het BK Circuit of BRCC op Circuit Zolder, stond de internationale rentree van SRT op de autosportkalender. Plaats van afspraak was de Nürburgring, voor de start van de International GT Open. Het kampioenschap is al jaren een strijd tussen de beste teams uit Zuid-Europa, maar de laatste jaren zagen we meer dan eens Nederlandse en Belgische teams er succesvol hun opwachting maken.

Patrick Selleslagh geeft tekst en uitleg bij zijn keuze: “Het is een zeer mooi kampioenschap, met een schitterende kalender, met races op F1-omlopen in heel Europa, en vooral heel veel Tv-coverage. Dat is vandaag heel belangrijk en wij zijn dan ook blij om te kunnen starten in het kampioenschap van Jesus Pareja. Een sterke commerciële partner zou hier zeker zijn dingen kunnen doen met ons.”

Het team uit Merchtem bij Brussel koos voor huisrijder Maxime Soulet en de Nederlandse specialist van de Nürburgring, Nicky Catsburg. Beide rijders bedankten meteen voor het vertrouwen met een tweede plek in de eerste kwalificatie voor de Nederlander en een pole-positie voor Maxime Soulet in de tweede sessie; Maxime Soulet die ondertussen bewezen heeft tot de GT-top in Europa te behoren.

Bij de start van de eerste race werd de SRT Corvette er niet geheel sportief uitgetikt door een andere deelnemer en de Belgische Amerikaan diende helemaal achteraan weer aan te sluiten. Desondanks reden Nicky Catsburg en Maxime Soulet nog naar de derde plek, op amper zes seconden van de winnaars.

Patrick Selleslagh: "Ondanks het betreurenswaardige incident bij de start, reden Nicky en Max een schitterende race. Soulet startte in zonder een meter voorbereiding en zette indrukwekkende tijden neer."    

In Duitsland wonnen Nicky Catsburg en Maxime Soulet op zondag met de SRT Corvette op overtuigende manier de tweede race van het openingsweekend van de GT Open. Bij de start kon de tegenstand even de schijn ophouden, niemand kon op tegen poleman Maxime Soulet. Soulet gaf als leider het stuur over aan Nicky Catsburg en die reed zonder zorgen naar de zege.

“Wat een weekend”, aldus Maxime Soulet. “Het team heeft schitterend werk geleverd, de auto was top en de races een droom. Ik zou maar al te graag het seizoen met SRT in de GT Open verder zetten, met als doel uiteraard de titel.”

PR

12198122
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1139
3926
17685
12160227
11713
92573
12198122

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven