Onder zeer warme omstandigheden begonnen de 30 Porsches uit de Porsche Mobil1 Supercup vandaag aan hun race op de RedBull Ring in Oostenrijk in het voorprogramma van de Formule1. Julien Andlauer had gisteren tijdens de kwalificatie de snelste tijd laten noteren en mocht derhalve van de eerste plaats vertrekken. Vlak achter hem, op 0.215 seconden zagen wij onze landgenoot Larry ten Voorde naar de tweede plaats rijden. Dylan Perieo van Momo Megatron Lechner Racing
pakte de derde plaats gevolgd door de teamgenoot van de polesitter Michael Ammermüller. Igor Walilko pakte de vijfde plaats vlak voor Jaap van Lagen die de zesde plaats in handen nam. Michael Verhagen eindigde de sessie op de 28ste positie.Even leek het er op bij het doven van het rode licht dat Ten Voorde de leiding in handen zou nemen maar Andlauer wist nipt de eerste plaats in handen te houden terwijl Jaap van Lagen twee plaatsen won en de vierde plaats in handen nam. Voor Ayhancan Güven is de race al snel over want in de tweede bocht moet hij zijn Porsche langs de baan parkeren nadat hij door een aanraking met twee banden in de lucht hard neerkwam waardoor er wel het een en ander afbreekt.

Micheal Ammermüller maakt het Larry ten Voorde behoorlijk zwaar en weet zijn Porsche een paar keer naast die van Ten Voorde zetten als de Duitser in de vierde ronde een foutje maakt waardoor Jaap van Lagen de derde plaats in handen kan nemen. Helaas voor Van Lagen wordt hij een paar ronden later toch weer ingehaald door Ammermüller die ook snel de aansluiting met Ten Voorde weet te vinden en er ook weer aan voorbij weet te gaan. Maar dan komt de melding dat de crash tussen Michael Ammermüller en Dylan Pereira onderzocht wordt, dus wellicht volgt er nog een straf voor Ammermüller omdat hij Pereira van de baan reed bij de start.

Mikkel O. Pedersen komt langzaam dichterbij aan Jaap van Lagen maar Pedersen heeft ook weer de hete adem van Florian Latorre in zijn nek en heeft het daar best druk mee, daardoor krijgt de Nederlander wat meer lucht en kan hij wat wegrijden.Dan ontstaat er ook een mooi gevecht tussen Florian Latorre en Dylan Pereira waarbij Latorre aan het langste eind trekt en daarmee de zesde plaats in handen weet te nemen.

Na 17 ronden te hebben gereden zijn het de twee Porsche van BWM Lechner Racing die als eerste over de streep komen met Julien Andlauer op kop gevolgd door Michael Ammermüller en als derde is daar dan Larry ten Voorde die Jaap van Lagen op een vierde plaats en net naast het podium achter zich laat. Erg jammer dat de tv alleen de eerste rijders in de gaten houdt want ook Michael Verhagen heeft een mooie race gereden en gestart vanaf de 28ste positie is hij als 23ste afgevlagd.

Top tien (volledige uitslag volgt snel)
Julien Andlauer
Michael Ammermuller
Larry Ten Voorde
Jaap Van Lagen
Mikkel O. Pedersen
Florian Latorre
Dylan Perieira
Marvin Klein
Jaxon Evans
Tio Ellinas

Foto's: Porsche

11128820
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1110
9215
31119
11023017
198687
278108
11128820

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven