Had hij er zelf een tijdje terug een hard hoofd in of het zou lukken wederom een stoeltje te pakken in de WTCC maar PON-Nederland laat vandaag weten dat Tom Coronel ook volgend jaar voor het vijfde seizoen actief zal zijn in de World Touring Car Championship. Niet met een diesel, zoals wij dat allemaal graag zouden zien, maar met een benzinemotor die ingezet zal worden door het Spaanse SUNRED.

Tom Coronel is ontzettend blij met de voortzetting van de activiteiten. "Het is toch prachtig als je in een wereldkampioenschap kunt meerijden, en ik ben er trots op dat ondanks het huidige moeilijke klimaat, het toch allemaal weer rond gekomen is. Ik voel me een SEAT-man en ik blijf dus een SEAT-man!”

"Uiteraard is er gekeken om Coronel ook in de diesel aangedreven SEAT uit te laten komen," verteld directeur van SEAT-importeur Pon Car, Marco Bos, "Helaas was dat alleen financieel niet haalbaar. Vandaar dat we in goed overleg met alle betrokkenen hebben besloten om het bestaande programma voort te zetten. Het is een vrij uniek feit dat een Nederlander al voor het vijfde achtereenvolgende jaar op WK niveau in de autosport actief is en wij zijn erg blij dat we de bestaande samenwerking met Tom kunnen continueren. Daarbij kunnen wij ook rekenen op de ondersteuning van SEAT Sport en SEAT Sa."

Ondanks de successen van de diesels in de afgelopen anderhalf jaar wordt verwacht dat er ook voor de benzinemotoren dit jaar goede kansen zijn. De mondiale autosportfederatie FIA heeft de diesels een aantal beperkingen opgelegd, zoals een maximale turbodruk en een restrictor ter verkleining van de luchtinlaat. Ook een nieuwe regeling met resultaatafhankelijke handicapgewichten zou voor de benzineversie gunstig kunnen uitpakken.

Tom Coronel verheugt zich erop dit jaar weer aan het WK te kunnen deelnemen. “Bovendien ben ik blij, dat de samenwerking met het SUNRED-team wordt voortgezet. De kennismaking is vorig jaar heel goed bevallen en ik voel me echt thuis bij het team. Bovendien waren de resultaten vorig jaar al heel goed, dus dat stemt zeker positief.” 

Naast de uitzendingen op Eurosport zal ook dit jaar RTL7 weer veel aandacht besteden aan de WTCC. Twaalf uitzendingen zullen onder de aandacht komen in het voorprogramma van RTL GP inclusief voor een nabeschouwingen.

12106733
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
841
2751
12897
12073669
12897
79982
12106733

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven