K2 Content

Door bijzonder competitieve rondetijden te noteren tijdens een tweedaagse officiële International Formule Master test op Imola, keerde Kelvin Snoeks tevreden huiswaarts. Deze test vormt de volgende voorbereiding op het nieuwe raceseizoen dat in het weekend van 16 en 17 mei zal aanvangen op het stratencircuit van Pau. Lang nagenieten zit er voor de inwoner uit Zwaanshoek echter niet in, want komende woensdag en donderdag staat de test op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen op het programma.


Als opstapklasse voor jonge talentvolle coureurs, is de International Formule Master een vergelijkbare tegenhanger van de populaire Formule 3 raceklassen. Doordat in 2009 twee races worden gehouden in het voorprogramma van de Formule 1 en zes in het FIA WTCC-weekend, is de klasse automatisch voorzien van brede mediaaandacht en worden de races live uitgezonden op Eurosport. De inzet van identieke wagens, motoren, banden en brandstof voor alle deelnemers, garandeert dus dat in dit kampioenschap juist de coureur de bepalende factor is voor succes. Een ideale mogelijkheid dus voor bedrijven of merken om zich te tonen op een breed internationaal niveau. De winnaar van de International Formule Master 2009 krijgt waarschijnlijk een heuse Formule 1 test aangeboden.

Snoeks kwam afgelopen week voor de eerste keer naar het circuit ‘Enzo e Dino Ferrari’ te Imola en liep samen met zijn nieuwe data engineer ‘Cosimo’ een rondje om de 4.933 meter lange baan beter te leren kennen. Op woensdagmorgen volgde zijn eerste run met gebruikte banden en reed voorzichtig zijn bolide in, die voorzien was van allerlei nieuwe onderdelen. Na de pauze zocht Snoeks de limieten van het circuit op en liet daarbij een fraaie vijfde tijd noteren. Daarmee lag hij slechts zeven tienden achter de meer ervaren Fabio Leimer. Daarna volgde opnieuw een run op oude banden waarbij hij zijn snelste tijd telkens wist aan te scherpen. De 21-jarige rijder probeerde, vlak voordat hij op nieuwe banden naar buiten zou gaan, zijn tijd nog te verbeteren, totdat hij plotseling rechtdoor schoot en in de grindbak tot stilstand kwam. Compleet versleten remblokken bleek de oorzaak van het ongewenste uitstapje naast de baan. Doordat Snoeks door het euvel in de middag niet meer in actie kwam, zakte hij met een tijd van 1:38.817 terug naar de dertiende plaats.


Op donderdag vervolgde Snoeks zijn test op nieuwe banden. Ondanks dat hij in zijn snelle ronde door verkeer werd opgehouden wist hij een snelle 1:38.332 op de chrono’s te zetten. In de middag reed de Nederlander vele korte stints met als doel om direct de limieten met de auto te vinden. Dat het gehele deelnemersveld bijzonder aan elkaar waren gewaagd bleek wel uit de competitieve tijden, doordat het gat tussen de nummers twee en dertien slechts zes tienden bedroeg! Aan het einde van de sessie deed AR Motorsport nog enkele set-up wijzigingen en mocht Snoeks voor de tweede keer op nieuwe banden naar buiten. De rijder met startnummer 31 begon zijn stint met een 1:39.6 en probeerde in zijn vliegende ronde een scherpe tijd neer te zetten, totdat een code rood situatie roet in het eten gooide. Daarmee zat tevens de tweedaagse International Formule Master test van Snoeks erop.

Kelvin Snoeks: “Ik zat er op de eerste dag met snelle rondetijden direct goed bij. Dit leverde uiteindelijk een tijdelijke vijfde plaats op. Tijdens de lunchbreak had het team nieuwe remblokken erop gezet, maar die waren zo snel versleten dat ik uiteindelijk zonder remmen rechtdoor schoot. Jammer, want hierdoor kon ik niet meer rijden en zakte ik in het algemeen klassement. Op dag 2 hebben we opnieuw een goede dag gehad, waarbij ik met nieuwe banden een 1:38.3 wist te noteren. Tegen het sluiten van de markt ging ik opnieuw op verse banden naar buiten, maar door een rode vlag situatie moest ik mijn run afbreken. Ik heb in ieder geval weer veel geleerd en de nodige kilometers gemaakt. Volgende week op Spa-Francorchamps hoop ik de stijgende lijn weer door te kunnen trekken.”

12674685
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2688
4416
30274
12615212
98872
132674
12674685

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven