K2 Content

Afgelopen weekend maakte Kelvin Snoeks zijn debuut in de IFM ofwel de International Formula Master op het stratencircuit van Pau. Gedurende het gehele weekend demonstreerde de 21-jarige coureur van AR Motorsport voldoende ruwe snelheid, maar greep helaas net naast de prijzen. Na een harde touche met de muur in de openingsrace van zaterdag, werd een constante en solide race op zondag beloond met de twaalfde plaats.

Bij de start van de kwalificatiesessie ging Snoeks direct de baan op om een snelle tijd neer te zetten. Ondanks druk verkeer wist Snoeks competitieve rondetijden neer te zetten, maar werd hij in zijn snelle stints tot tweemaal toe geblokt door poleman Fabio Leimer. Aan het einde van de sessie wilde Snoeks nog éénmaal een snelle tijd neerzette maar ging daarbij net over de limiet waarbij hij hard in aanraking kwam met de muur. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met P16 voor beide races.

Dat Snoeks gerekend mag worden als een snelle leerling, bewees de rijder uit Zwaanshoek in de seizoensopener op zaterdagmiddag. Na een megastart vanaf de zestiende startplaats vocht hij zich ronde na ronde een weg naar voren. Echter in de achtste ronde ging het in bocht 5 mis. Snoeks nam deze bocht iets wijder dan voorheen, met als gevolg dat hij zijn wagen plotseling kwijt was. Met de achterkant kwam hij tegen de muur tot stilstand en moest de strijd staken.

Zo ‘safe’ mogelijk uitrijden van de race ten doel gesteld voor de tweede manche, kwam Snoeks op zondag wederom goed uit de startblokken. In een spannende race dat gekenmerkt werd door vele crashes wist Snoeks met goede rondetijden optimaal te profiteren van de diverse misstappen van zijn concurrenten. In de slotfase van de 24 ronden tellende race wist het talent zijn positie op zijn achtervolgers met succes te verdedigen. Zijn portie vechtlust werd beloond met een twaalfde plaats aan de finish.

“Deze races op Pau leverden veel leermomenten op. Ik moest op vrijdag nog wennen aan deze moeilijke baan, terwijl de meeste hier al een keer hadden gereden. In de kwalificatie werd ik in mijn snelle ronde tot tweemaal toe geblokt, waardoor ik geen snelle tijd kon neerzetten. Met nog één ronde te gaan pushte ik hard voor een snelle tijd, maar raakte ik met een harde klap de muur. De eerste race ging goed totdat ik in bocht 5 de muur toucheerde. Bijzonder jammer want degenen die de race wel hadden uitgereden wisten hoog te finishen. De race op zondag verliep echter prima. Ik reed zeer constante rondetijden en wist het gat naar mijn voorgangers telkens goed dicht te rijden. Pau was echt een heel gave ervaring. Je reed van muur naar muur, een foutje kon je je hier niet permitteren. Ik heb me gedurende het weekend stap voor stap weten te verbeteren. Dat is prima gelukt,” aldus Snoeks.

12702881
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
433
3543
3976
12671997
127068
132674
12702881

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven