K2 Content

Chris van der Drift scheurde afgelopen weekend met overmacht door de straten van de Zuid-Franse stad Pau tijdens het tweede raceweekend van de International Formula Master. Na het behalen van de snelste trainingstijden en de pole position, leek de 22-jarige Rotterdammer op weg naar fantastische resultaten. Echter gooide een technisch probleem met de versnellingsbak in de eerste race roet in het eten. Vertrokken vanaf de 23e startpositie in race twee leek het talent alsnog punten mee naar huis te kunnen nemen, voordat de wedstrijd door een reeks crashes met de rode vlag werd beëindigd. Na het behalen van de pole position en twee zeges tijdens het openingsweekend in Valencia twee weken eerder, bevestigde Van der Drift zijn vorm door in de twee trainingsessies de beste tijd te noteren.

In de kwalificatie die daarop volgde haalde Van der Drift alles uit de kast en pakte hij pole position met een marge van maar liefst 1.2 seconde op de concurrentie. Een ongekend resultaat op een zeer smal stratencircuit als Pau. De eerste race vond onder natte omstandigheden plaats op zaterdag. Chris had geluk dat deze wedstrijd achter de safety-car begon, omdat hij niet over zijn eerste versnelling kon beschikken. Na de rollende start vloog de rijder van JD Motorsport over het circuit, waarbij hij met een seconde per ronde weg reed van zijn tegenstanders. Echter in de zesde ronde sloeg het noodlot toe. De versnellingsbak haperde en dat betekende het einde van zijn wedstrijd en de 23e startpositie voor de tweede race.

“Ik had de race gemakkelijk kunnen winnen, maar de versnellingsbak gaf voordat ik aan de wedstrijd begon al problemen. We hebben in de pitstraat de elektronica nog gereset, maar dat hielp uiteindelijk niet. Daarom hebben we geluk gehad dat de race achter de safety-car begon”, vertelde Van der Drift die meer pech kende. “In de zesde ronde ging er opnieuw iets mis met de versnellingsbak waardoor ik moest opgeven.” Een zware taak wachtte de Nederlander op zondag. De tweede race die over 45 minuten zou worden verreden, begon Van der Drift uitstekend. Hoewel inhalen op het stratencircuit van Pau vrijwel onmogelijk is, lag hij na drie ronden negende en had zodoende veertien plaatsen goed gemaakt.

Daarna stuitte Chris op verzet van een tegenstander. In gevecht voor de achtste positie zat hij er enkele keren naast, maar het circuit bleek te krap om een inhaalpoging door te zetten. De wedstrijd kwam acht minuten voor tijd ten einde toen hevige regen het stratencircuit teisterde en veel piloten in de tweede bocht crashten. Vanwege het vroegtijdige afvlaggen van de race werden er slechts halve punten toegekend. “Het begin van de race was super. Bij de start had ik er gelijk twee te pakken en in de eerste en tweede bocht stak ik meerdere coureurs tegelijkertijd voorbij. Toen de safety-car de baan op kwam lag ik negende en dat in drie ronden tijd”, zei Van der Drift opgetogen. “Ik probeerde meerdere keren de nummer acht in te halen, maar dat bleek erg moeilijk. Toen het begon te regenen en meerdere rijders crashten, bleef ik uit de banden en lag ik vijfde. Alleen toen werd de race afgevlagd en werd de uitslag van een ronde eerder gebruikt.”

Het volgende raceweekend vindt over twee weken plaats op Brno in Tsjechië. Vorig jaar eindigde Chris tweemaal op het podium. “Gezien de snelheid die we hebben en de geweldige job het team doet, moet Brno geen probleem zijn”, besloot de snelle rijder die na vier races de leiding in het kampioenschap in handen heeft.

PR

12674795
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2798
4416
30384
12615212
98982
132674
12674795

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven