K2 Content

Gwendolyn Hertzberger beleefde een hectisch Italiaans Formula Master weekend op het circuit van Magione. De jonge dame uit de Bollenstreek debuteerde in deze snelle raceklasse bij Scuderia Fàma en pakte prompt haar eerste poleposition in haar autosportcarrière. In de twee races op zondag had Gwendolyn minder geluk. Ze kwam wel goed uit de startblokken, maar werd ze tweemaal voortijdig uit de wedstrijd getikt. Desondanks kijkt ze positief terug op haar nieuwe ervaringen en staat ze te popelen om opnieuw in de Formula Master uit te komen.

Ter voorbereiding op het raceweekend op Magione, testte Gwendolyn afgelopen dinsdag (24 juni) reeds in een Formula Master bolide op het circuit van Varano. Op de baan waar ze in het verleden nog een race had gereden in de Formule Ford, volstond Gwendolyn probleemloos haar test en kon ze alvast acclimatiseren aan de auto en de bijzonder hoge temperaturen die gemeten werden. Op zaterdag stonden twee vrije trainingen van dertig minuten op het programma. Doordat ze als gastrijdster stond ingeschreven, mocht ze als enige vijf nieuwe sets banden verslijten, terwijl de meer ervaren deelnemers in de Formula Master drie sets gebruikten. Gwendolyn leerde in sneltempo het 2,507 meter lange circuit kennen en eindigde de vrije trainingen tweemaal op een keurige vierde plaats. In de kwalificatie ging Gwendolyn voor een snelle tijd. Ze zocht met nieuwe banden het asfalt op en zette daarmee een snelle tijd op de chrono’s. Daarna ging de rijdster met startnummer 26 naar binnen en liet opnieuw een nieuwe set rubber aanmeten. De inwoonster uit Lisse kwam echter snelheid te kort om zich in de top van deze klasse te nestelen en moest genoegen nemen met de zevende plaats. Om meer snelheid te vinden, werd de set-up van de bolide voor aanvang van de races drastisch gewijzigd.

Op zondag werden twee races verreden. Toen de startlichten voor de eerste keer werden gedoofd, kwam Gwendolyn bijzonder goed uit de startblokken. Ze passeerde direct drie rijders en kwam als vierde de openingsronde door. Toen een andere deelnemer zich twee ronden later in de muur boorde, kwam de safety car op de baan. Gwendolyn paste haar snelheid aan, terwijl ze vlak daarna zonder pardon van achteren werd aangereden. Ze wist haar weg na de herstart gelukkig nog te vervolgen, maar miste door de touche veel grip. Ze wist met kunst en vliegwerk haar bolide op de baan te houden, maar moest toezien dat ze twee posities moest prijsgeven. Met veel overstuur en een kromme wielophanging probeerde ze haar race tot een goed einde te brengen. In de slotfase weigerde de wagen echter elke dienst en schoot ze rechtdoor de grindbak in. Het 21-jarige talent werd uiteindelijk als achtste in de uitslag opgenomen. Een geluk bij een ongeluk betekende de achtste plaats door de reversed grid opstelling, dat ze de tweede race als eerste mocht vertrekken. Haar teambaas en teamgenoot Nino Fàma werd als zevende afgevlagd, zodat hij zich naast Gwendolyn op de eerste startrij mocht nestelen. Dit betekende een verrassende één twee voor het Italiaanse team uit Solignano di Castelvetro (Modena).

Gwendolyn liet alle aandacht van haar eerste poleposition rustig over zich heenkomen en probeerde zich te concentreren op de tweede manche. Nadat ze de warming-up had gedaan, stond ze klaar voor de start. De procedure werd echter afgebroken, doordat een rijder in het achterveld zijn auto had laten afslaan. Na de tweede opwarmronde was het eindelijk zover. Gwendolyn kwam echter niet goed van haar plaats en moest direct twee posities prijsgeven. Ze viel terug naar de derde plaats en moest daarna de snelle Vladimir Arabadzhiev voor zich dulden. Gwendolyn probeerde haar ritme terug te vinden, totdat ze niet veel later opnieuw werd aangetikt. In een ‘split second’ spinde ze, maar probeerde ze haar weg te vervolgen. De auto weigerde helaas elke dienst en hierdoor moest ze in ronde 4 voortijdig de strijd staken.

“Ik kijk met mixed feelings terug naar mijn debuut in de Formula Master. Het was een weekend vol met ups en downs, waarbij ik prompt voor de eerste keer van poleposition mocht vertrekken. Dit was natuurlijk een geweldige nieuwe ervaring voor me. In de races had ik veel pech. Ik werd twee keer uit de wedstrijd getikt, waardoor ik niet in de punten ben gefinisht. Vooral in de tweede race had ik op het podium kunnen eindigen, want Arabadzhiev kreeg na afloop 25 seconden straftijd. Verder was het een geweldige ervaring om in de Formula Master uit te komen. De auto’s hebben zoveel vermogen en de snelheidsensatie is geweldig. Ik heb de smaak nu echt te pakken en hoop misschien dit jaar nog een paar races in deze klasse te kunnen rijden!” aldus Gwendolyn Hertzberger.

www.gwenracing.com

12703146
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
698
3543
4241
12671997
127333
132674
12703146

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven