K2 Content

“Fantastisch!” Chris van der Drift kan het amper nog beseffen. Zaterdag stelde de 22-jarige Rotterdammer de titel in het International Formula Master kampioenschap veilig door opnieuw op het podium te eindigen. Als hoofdprijs mag hij testen bij het Honda Racing F1 Team. “Dit was een geweldig jaar met prachtige resultaten dankzij fantastisch werk van het team en de ondersteuning van mijn management. Ik kan het bijna niet geloven”, zei Van der Drift.

De kwalificatie verliep erg rommelig, maar Van der Drift scoorde zijn zevende pole uit acht raceweekends. “Het was één grote puinhoop. In het begin heb ik direct keihard gepusht omdat er dreiging was van regen”, vertelde Chris. “Het begon vervolgens licht te spetteren waarna een rode vlag volgde. Met 26 rijders was er veel verkeer op de baan en was het onmogelijk om tussen de twee rode vlaggen door een snelle tijd te rijden. Hierdoor bespaarde ik wel een set nieuwe banden.”

Monza staat bij de Formula Master bekend vanwege het slipstreamen. Bij de start behield de rijder, die ondersteund wordt door Racing Pool, de koppossitie maar kreeg geen kans om uit te lopen vanwege een heftige crash in de eerste ronde. De safety-car neutraliseerde de wedstrijd voor een aantal ronden, waarna een herstart volgde. Bij het ingaan van de eerste bocht moest Van der Drift als tweede aansluiten achter Fabio Leimer. “Het is onmogelijk om bij zo’n herstart de koppositie te behouden. Het maakt niet uit hoeveel ruimte je hebt, want degene achter je rijdt dankzij het lange rechte stuk snel naar je toe.

Zo passeerde ik Fabio bij de tweede herstart en hij mij bij de derde”, legde Chris uit. De overige rijders lieten elkaar niet leven getuige de vele aanrijdingen in het competitieve veld. Na de laatste herstart kreeg Van der Drift twee ronden de tijd om de koppositie te heroveren. De JD Motorsport-coureur zat iedere bocht aan de buitenkant van zijn concurrent, maar wist de sensationele inhaalpogingen net niet om te zetten in de zege. Met een ‘close-finish’ kwam Van der Drift als tweede en nieuwe kampioen over de streep.

Verder zette hij opnieuw de snelste raceronde op zijn naam. “Ik ben dolbij met dit resultaat en ik kan het eigenlijk nog niet bevatten dat ik kampioen ben”, vertelde Chris van der Drift die dankzij het goede resultaat een test bij het Honda Racing F1 Team won. “Dit was een geweldig seizoen waarbij de samenwerking met het team perfect verliep en de steun van mijn management was perfect, waarvoor veel dank! We hebben het hele seizoen een snelle auto gehad en dat resulteerde in het behalen van zeven pole positions uit acht raceweekends; een record dat niet snel geëvenaard zal worden. Nu rest zondag de tweede race waarbij waar ik zonder druk volgas kan racen om mijn Formula Master-seizoen in stijl af te sluiten!” Chris wordt ondersteund door: Racing Pool, National Meats Ltd, BMW Ekris, Arai Helmet en Oakley.

Tekst PR

12674808
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2811
4416
30397
12615212
98995
132674
12674808

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven