K2 Content

H&P Incentives wist zich in de kwalificatie als beste Nederlandse equipe te plaatsen op de 18de positie als om 14.00 uur, locale tijd, het startsein wordt gegeven voor de 5de editie van de 24 uur van Dubai. Helaas is het voor H&P Incentives ook na een ronde alweer voorbij door een kapotte aandrijfas. Sebastiaan Bleekemolen wist dit aan NoSpeedLimits.nl te melden die zelf thuis zit omdat hij elk moment weer vader kan worden. 

IMSA Performance MAMUT 1 heeft de leiding vast weten te houden voor De Lorenzi Racing en IMSA Performance MAMUT 2. Na 5 minuten in de race komt het eerste team al naar binnen voor een bandenwissel. Gravity Racing, die in de kwalificatie de derde tijd had gereden maar als straf vanuit de pitstraat moesten starten, hebben de 28ste plaats al in weten te nemen.

Dan slaat de pech toe voor First Motorsport 1 met de Ferrari F430 GT3. Drie uur lang heeft het team in de pitstraat doorgebracht met een versnellingsbak problemen. De monteurs hebben het dan toch weten te repareren waardoor Christian Kelders, Daniel Desbrueres, Philippe Greisch en Catherine Desbrueres de baan weer op kunnen. De eerste code 60 is een feit als de Red Camel Racing 2 Saker wederom problemen krijgt met de motor en in contact komt met een andere wagen in het veld. In een van de vrije trainingen gisteren had het team al problemen met de motor maar deze waren door het team verholpen.

Na een uur racen heeft De Lorenzi Racing 1 de leiding in handen gevolgd door Rhino's Leipert Motorsport en AF Corse. Zij hebben echter allen nog geen pitstop ondergaan en de race is nog maar net aan de gang dus er kan nog van alles en nog wat gebeuren. Kijk bijvoorbeeld naar Gravity Racing die al op de 9de plaats is aangekomen.

Het Certainty Racing Team ondervind de nodige problemen en heeft al een aantal malen de pitstraat moeten bezoeken. Na 6 uur liggen ze op de 64ste positie. Hier blijft het niet bij want het team krijgt hierna te kampen met electronische problemen. Gravity Racing die aan een ware inhaalrace bezig zijn, moeten de pitstaat binnen komen met problemen met de rechtervoorband. Na ruim een half uur gesleuteld te hebben aan de wagen kan het team de baan weer op.

Middernacht was het tijd voor vuurwerk. Veel vuurwerk wat voor het publiek een feest was om naar te kijken. Voor de coureurs kenmerkt het de helft van de race. Ze maken zich op voor een lange spannende nacht en de hoop dat alles heel blijft en ze de race uit kunnen rijden. Voor Certainty Racing was er geen tijd om te genieten van het vuurwerk want wederom moest de BMW 120d de pitstraat in met motorproblemen. Na wederom problemen te hebben nu met de benzine injector gaat het team toch de baan weer op. Na 20 minuten komt de BMW team wederom de pitstraat in rijden. De problemen bleken niet te liggen aan de benzineinjector. Het team gaat nu eens goed na wat de problemen kunnen zijn.

Liggend op de derde plaats gaat het dan mis met Besaplast Racing. De wagen lekte olie wat op warme delen van de Porsche 997 GT3 Cup waardoor er brand uit brak. Hiermee is de race voor o.a. Roland, Sebastian Asch en Kurt Thimm over. Dit veroorzaakte natuurlijk wel een code 60 waarbij de overige teams naar binnen konden komen voor hun pitstop. Na zeven uur sleutelen aan de Porsche 964 Carrera is het Team 930 Rush, welke bestuurd wordt door Yutaka Matsushima, Masashi Kakiuchi, Jun Yamashita, Yousuke Shimojima allen uit Japan, de baan weer op gegaan.

AF Corse Ferrari F430 GT2 met Michael Waltrip aan boord komt in aanraking met de Seat Leon Supercopa van Zengo Motorsport KFT. Tamas Horvath in de Seat is naar het medisch centrum gebracht voor onderzoek alwaar geconstateerd werd dat hij zijn schouder en sleutelbeen heeft gebroken. Waltrip heeft hier niets aan over gehouden. De Seat staat zwaar beschadigd langs de baan waardoor het team niet in staat is verder te rijden. De Ferrari staat wel in de pit en wordt door het team nagekeken of er verder mee gereden kan worden.

Voor de Nederlanders die mee doen is het een vallen en op staan. Echter doet de Saker van het Red Camel Racing 2 goede zaken en heeft de 26ste plaats in handen. Er waren wat problemen met de versnellingsbak, maar deze blijken verholpen en ze gaan de baan weer op. Nooren Autosport gaat ook erg goed. Na 11 uur rijden liggen ze op een 28ste positie. De Donkervoort van het Nederlandse team ligt op een 32ste positie. De BMW 120d van Cor Euser ligt op een 50ste positie.

Overall gaat het Japanse Team Petronas aan de leiding gevolgd door de polesitters Imsa Performance en het team van Al Faisal.

17583307
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1327
4064
18244
17536096
89114
111414
17583307

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven