K2 Content

De editie van de 'Total 24 Uren van Spa' die het afgelopen weekend plaatsvond, was zonder enige twijfel een van de moeilijkste van de afgelopen jaren – niet in de laatste plaats omwille van het indrukwekkende aantal schuivers en ongevallen op het circuit (waardoor de wedstrijd zelfs meer dan een uur lang moest worden geneutraliseerd). De meeste van deze misstappen waren toe te schrijven aan het gebrek aan ervaring van bepaalde coureurs op dit niveau.

Op het moment dat de start zaterdagnamiddag werd gegeven, wist Nico Verdonck aan het stuur van de Mercedes HTP Motorsport van ALD Automotive zijn uitstekende 7de plaats op de grid meteen te verzilveren. Verdonck klom op naar de vijfde plaats en net voordat de nacht viel over de Ardennen, bezette de Mercedes met het nr. 84 zelfs de derde plaats. De auto bleek ook tijdens de nacht een van de snelste voertuigen, net achter de Audi's.

Twee lekke banden en een probleem met de splitter gooiden echter roet in het eten. Het team moest daardoor zijn ambities flink terugschroeven. Uiteindelijk kwam de Mercedes als 9e over de finish (6e plaats in de PRO-klasse). Toch kon HTP Motorsport daardoor op een heel geslaagd weekend terugkijken: hun nr. 86 was even voordien als 5e afgevlagd. Al met al een heel goed resultaat als u weet dat een twintigtal auto's (waaronder enkele heel beloftevolle teams) het einde van de wedstrijd niet haalden.

Nico zat in totaal 11 uur achter het stuur van de auto na vijf dubbele rijbeurten!

Nico Verdonck: "Dit was een bijzonder spannende en heel onvoorspelbare wedstrijd. Voor ons team verliep niet alles zoals gepland. Op een bepaald moment moesten we ons erbij neerleggen dat een overwinning er niet in zat: de Audi's waren echt een klasse apart. Toch wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om mijn partner ALD Automotive en alle aanwezige gasten van harte te bedanken; zij hebben ons het hele weekend enorm ondersteund. Deze editie van de 24 uren was bijzonder aangenaam voor ons team; het was dan ook heel leuk om die momenten met hen te delen. Ik wil ook het team van HTP Motorsport bedanken, dat zowel vóór als tijdens de wedstrijd voortreffelijk werk heeft verricht. Deze auto is ideaal voor een endurancewedstrijd. Hij biedt heel wat comfort en ik heb van de hele rit genoten. Ook mijn teamgenoten hebben hun beste beentje voorgezet; Bernd Schneider is nog altijd even snel. Eveneens chapeau aan alle baancommissarissen voor hun inzet en snelle interventies! Ten slotte denk ik aan de rijders die tijdens de wedstrijd gewond zijn geraakt. Ik hoop dat alles goed met hen gaat."

Dankzij de 9de plaats tijdens de 24 Uren van Spa is Nico met zijn teammaat Harold opgeklommen naar de 5de plaats in het Kampioenschap.

pr

13827828
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1060
6105
23842
13767319
94579
196702
13827828

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven