K2 Content

Afgelopen weekend reden de Racing Diva’s by Las Moras opnieuw naar de overwinning tijdens de 10e editie van de 24H Dubai. Het team met coureurs Liesette Braams, Sandra van der Sloot, Gaby Uljee en Max Partl wonnen met een BMW M235i de CUP-1 klasse, geprepareerd door Bonk Motorsport. De drie Nederlandse dames en de Duitser finishte op een 23e plaats algemeen en waren daarmee bovendien de best geklasseerde toerwagen in het veld.
 
De tiende editie van deze internationale lange afstandsrace is de seizoenstart van de 24H series en kende dit jaar een record aantal deelnemers. 95 auto’s van diverse klasses stonden er aan de start van de Hankook 24H Dubai op het Dubai Autodrome. De Cup 1 klasse telde 6 deelnemers, allen rijdend met dezelfde auto en specificaties. Dit betekend dat rijders en teamstrategie de onderlinge verschillen en de einduitslag bepalen.
 
“Met een nieuwe auto in een andere klasse, een nieuwe rijder en een nieuw team verschenen we dit jaar aan de start. Maar alles liep echt vanaf de eerste training gesmeerd. De auto voelde goed en betrouwbaar en we reden alle vier snelle tijden. Dat zag er meteen al hoopvol uit. Op de baan ben je met zoveel deelnemers overigens wel heel afhankelijk van wat er om je heen gebeurd, maar we hebben ervoor gezorgd  uit de problemen te blijven. De eerste uren van de race was het constant stuivertje wisselen voor de eerste 3 posities. Maar door een goede pitstop strategie konden we daarna een voorsprong uitbouwen naar 4 rondjes. Uiteindelijk kreeg de nummer 2 remproblemen waardoor we met een comfortabele voorsprong van 20 rondjes de laatste uren van de race reden. Het was echt een race uit het boekje”. Aldus Gaby
 
Sandra: “Op het allerlaatste moment hebben we, dankzij een aantal enthousiaste relaties, het toch voor elkaar gekregen om deel te kunnen nemen aan de 24H van Dubai. Anders dan andere jaren hadden we nu maar een hele korte voorbereidingstijd. Maar zowel het team als de rijders waren snel op elkaar ingespeeld en ook de afstelling en het competitief rijden met de nieuwe auto waren probleemloos. Toen ik mijn eerste rondjes in het donker reed was het vertrouwen weer helemaal terug, het voelde weer als vanouds. We hebben echt  een foutloze race gereden en het was super om voor de derde maal op rij de hoogste trede van het podium te mogen beklimmen! De reacties van iedereen zijn echt overweldigend. Het voelt fantastisch dat er zo met ons is meegeleefd!”
 
Liesette: “ik heb al een aantal races gereden met Bonk Motorsport en ook met Max had ik al eens samen gereden. Ik wist dus wel enigzins hoe de samenwerking met deze mensen zou gaan. Van te voren had ik dan ook al ingeschat een heel sterke team-samenstelling te hebben en dat hebben we ook waargemaakt. Ik heb echt een super race gereden, mijn rondetijden waren goed en ik had de eer om de auto over de finish te rijden. Ik heb het uitgegild toen ik het team en mijn teamgenoten over de hekken zag hangen. We zijn echt super trots op dit resultaat!”
 
Max: “Gekscherend noemde het team mij ‘Ken’ met zijn 3 barbies. Maar ze kunnen er wel grapjes over maken, we waren onverslaanbaar met z’n vieren en hebben de rest van de mannen mooi het nakijken gegeven.” Het complete team en de rijders willen na deze overwinning wellicht nog een vervolg geven aan de samenwerking voor de 24H series, die bestaat uit een reeks van lange afstandraces. In de komende weken gaan zij bekijken of dit haalbaar is. 
De Racing Diva’s en Las Moras Racing Team bedanken hun trouwe relaties voor hun ondersteuning om dit succes mogelijk te maken.
PR
13828241
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1473
6105
24255
13767319
94992
196702
13828241

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven