K2 Content

Met het Audi Sport Team WRT en het BMW Sports Trophy Team Marc VDS drukten twee Belgische teams in het bijzonder hun stempel op het ADAC Zurich 24h-Rennen op de Nürburgring. De wedstrijd werd gekenmerkt door wisselende weersomstandigheden, die met name in de nachtelijke uren voor het wat uitvallers zorgden. Daaronder waren ook tal van Nederlandse rijders met de GT3-auto's, die hun hooggespannen verwachtingen voor de race niet zagen uitkomen. De Belgische fabrieksteams van Audi en BMW reden echter een een foutloze race, die tot aan het einde toe spannend bleef. Uiteindelijk zorgde het Audi Sport Team WRT met onder andere Laurens Vanthoor uit België na 156 ronden voor de eerste overwinning van de nieuwe Audi R8 LMS in een 24-uurs race.

Vanthoor, die vorig jaar al de 24 uur van Spa-Francorchamps won, treedt als Belgische winnaar in de voetsporen van Jean-Michel Martin en Marc Duez. Het Audi Sport Team WRT is tevens het eerste Belgische team dat de 24-uursrace op de Nürburgring wint. Op de tweede plaats eindigde de BMW Z4 GT3 van het eveneens Belgische BMW Sports Trophy Team Marc VDS, ondermeer met de Belg Maxime Martin. Het verschil tussen de winnende Audi en de als tweede geklasseerde BMW bedroeg slechts 40,729 seconden, de kleinste marge in de 43 jarige historie van de race.

Terwijl er met Laurens Vanthoor en Maxime Martin twee Belgische coureurs op de eerste twee plaatsen in het algemeel klassement eindigden, stonder er ditmaal geen Nederlanders op het podium bij de huldiging van de eerste drie. De best geklasseerde Nederlandse rijders was Nick Catsburg, die in de tweede BMW Z4 GT3 van het BMW Sports Trophy Team Marc VDS als vierde eindigde. Op de vijfde plaats kwam de Black Falcon Mercedes Benz SLS AMG GT3 met de Nederlanders Yelmer Buurman en Jaap van Lagen over de eindstreep. Christiaan Frankenhout eindigde met de Audi R8 LMS ulta van het Duitse team TwinBusch Motorsport als elfde.

Carlo van Dam en de twee Nederlanders, 'Gerwin' en 'Philip' die traditioneel alleen onder hun voornamen racen, behaalden beide een klassezege. 'Gerwin' won met de Porsche 911 GT3 Cup van het Duitse team Black Falcon TMD Friction een overwinning in de klasse SP7. 'Philip' won met een Porsche 911 Carrera, ook ingezet door Black Falcon TMD Friction, als 26ste algemeen de klasse V6. Ook Carlo van Dam, die deelnam met een Subaru WRX STi van het fabrieksteam Subaru Technica International, was er een klasse-overwinning want zij wonnen met ruime voorsprong de klasse SP3 T. Tussen de grotendeels veel sterkere GT-auto's reed de Subaru probleemloos zijn ronden en eindigde zeer verdienstelijk als 18de algemeen.

Voor de meeste andere Nederlandse deelnemers bracht de race niet wat ze ervan hadden verwacht. Zo kwam Tom Coronel met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het team Zakspeed niet eens aan rijden toe, omdat zijn teamgenoot, Christiaan Vietoris, al in de beginfase werd aangereden. Daarbij werd de sportwagen met vleugeldeuren zo sterk beschadigd, dat verder rijden onmogelijk bleek.

Patrick Huisman raakte met zijn teamgenoten in de Frikandelli-Porsche 911 GT3 R een zeer sterke indruk. De auto reed in de late avond een tijdlang aan de leiding, maar een zware crash maakte in de nacht een voortijdig einde aan het avontuur. Ook Jeroen Bleekemolen haalde bij de 24-uurs première van de Bentley Continental GT3 de eindstreep niet. In de nacht spinde de coureur bij regen van de baan en raakte de vangrails, waarbij de Bentley te zwaar beschadigd raakte om de race te kunnen vervolgen. "Ik heb zelf niets, alleen een deuk in mijn ego" verklaarde Bleekemolen naderhand. Renger van der Zande behoorde met de Rowe Racing Mercedes-Benz SLS AMG GT3 na twee lekke banden en de nodige technische problemen eveneens tot de uitvallers.

19185589
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
5281
6691
11972
19120996
136109
225513
19185589

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven