K2 Content

Vele kampeerders rondom het circuit zijn al een aantal dagen aanwezig en hebben hun vaak indrukwekkende tijdelijke onderkomens opgebouwd. De spanning stijgt want vanaf aanstaande donderdag, 26 mei, is de Nürburgring – Nordschleife de plaats van handelen voor de 44ste editie van het ADAC Zurich 24h Rennen Nürburgring. Met zo’n 160 auto’s en circa 640 rijders, een indrukwekkend bijprogramma met ondermeer het FIA WK Toerwagens ofwel het WTCC en de European Touring Car Cup ETCC en de Auti Sport TT Cup alsmede een tal van activiteiten naast de baan zal het een evenement van superlatieven worden.Ook vanuit de Benelux is de belangstelling voor de race traditioneel groot: heel wat autosportliefhebbers brengen als toeschouwer jaarlijks een bezoek aan de race en er staan heel wat grote namen uit België en Nederland aan de start, waaronder vele kanshebbers op een goed resultaat.

"Het winnen van de race vorig jaar, bij het eerste optreden met de toen nieuwe Audi R8 LMS,en tegen een zo sterke concurrentie, was een prachtige ervaring," aldus Laurens Vanthoor die met plezier terug denkt aan het succes dat hij samen met zijn teamgenoten van het Belgische Audi Sport Team WRT behaalde. Uiteraard keert de even succesvolle als veelzijdige coureur uit Belgisch Limburg dit jaar terug voor het verdedigen van de titel. Op de Audi R8 LMS van het team prijkt trots het felbegeerde startnummer '1'. Ook Jeroen Bleekemolen weet wat het betekent om de 24-uursrace op de Nürburgring te winnen: In 2013 maakte hij deel uit van de winnende combinatie met de Black Falcon Mercedes-Benz SLS AMG GT3. "Dat was een mooi succes, al kon ik er bij de prijsuitreiking niet bij zijn om dat mijn vrouw in het ziekenhuis lag". Ditmaal zit Bleekemolen niet in een GT3 auto, maar komt hij aan de start met de spectaculaire SCG 003C, een speciale constructie van de Amerikaanse Scuderia Cameron Glickenhaus. "Een heel bijzondere auto, die bij de fans op de Nürburgring heel populair is," vertelt Bleekemolen. "Glickenhaus is een Amerikaanse ondernemer en autosportliefhebber die met de bouw van deze auto een droom in vervulling deed gaan. Voor mij is het een mooie ervaring om deel uit te maken van dit project."Na de succesvolle première van de Audi R8 LMS bij de 24-uursrace van vorig jaar komen ditmaal wederom tal van nieuwe GT3 auto's voor het eerst in actie tijdens het 'ADAC Zurich 24h-Rennen Nürburgring'. Daartoe behoort de Porsche 911 GT3 R van het Frikandelli Racing Team waarbij we onder andere Patrick Huisman in actie zullen zien. De evenens nieuwe Mercedes-AMG GT3 is bijzonder sterk vertegenwoordigd, ondermeer via Black Falcon, dat op de Nürburgring zijn thuisbasis heeft. Hier behoren de Nederlanders Yelmer Buurman, 'Gerwin'en Indy Dontje tot de rijdersbezetting, terwijl Renger van der Zande in actie komt met een identieke auto van het team HTP. Ook nieuw is de BMW M6 GT3 waarmee Maxime Martine en Nicky Catsburg, beide met de status van BMW-fabrieksrijder, aan de start komen namens het ROWE-team. Tom Coronel start met de Nissan Nismo GT-R GT3 van het Duitse team Zakspeed. Nicky Catsburg en Tom Coronel zullen naar de 24-uurs race ook starten in de beide wedstrijden van de WTCC op zaterdag.

Uiteraard blijft de inbreng van Belgische en Nederlandse rijders niet beperkt tot de grote GT3-klasse. Ook in de kleinere klassen staan diverse deelnemers uit de lage landen aan de start. Met het team 'Pit Lane - AMC St. Vith', dat twee Toyota GT86s aan de start brengt, is er zelfs sprake van een volledig Belgisch team, naast het al genoemde WRT. Tot de rijders behoren Olivier Muytjens, Kurt Dujardyn, Jacques Derenne en 'Brody'. De Nederlander Carlo van Dam rijdt al een aantal jaren in de 24-uursrace voor het fabrieksteam Subaru Tecnica International en streeft ookdit jaar weer naar succes in de toerwagenklasse. Nico Verdonck en Xavier Maassen komen uit in de Porsche Cayman. Ook BMW's zijn traditioneel populair bij rijders uit de Benelux, getuige de deelname van de Nederlander Marco van Ramshorst met de BMW 325 en de inschrijving van de 'Noorse Nederlander' Einar Thorsen met de BMW M235i Racing van Pixum Adrenalin Racing.

Woensdagmiddag en -avond is er al een klein voorproefje voor de fans in de vorm van de populaire 'Adenauer Racing Day', een publieksmanifestatie in het stadje Adenau vlakbij de Nürburgring, waar heel wat rijders aanwezig zijn. Vanaf donderdag, wordt er gereden met diverse vrije trainingen en in de wavond zal dan de eerste kwalificatie voor de 24-uursrace gereden worden. Vrijdag volgt dan de tweede kwalificatie en de top 30-kwalificatie voor de snelste auto's terwijl de Audi Sport TT Cup en de 24h Classic elk een race afwerken. Ook de kwalificatie van het FIA WTCC/ETCC staan voor vrijdag op het programma. Op zaterdag is er een 'warm-up' voor de deelnemers aan de 24-uursrace, gevolgd door de tweede race van de Audi Sport TT Cup. De beide WTCC/ETCC races vinden direct na elkaar plaast van 11.20 uur tot 13.15 uur. De 24-uursrace zal dan om 15.30 uur van start gaan.

Kaarten voorde 24-uursrace zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.eventim.de alle informatie over de race is te vinden via www.24h-Rennen.de

14530442
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1428
4086
13128
14491457
109725
125657
14530442

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven