K2 Content

De eerste race van het Pinksterraces 2008-weekend in een zonovergoten Zandvoort heeft voor het Collé Rental & Sales BRL Racing Team mooie overwinningen opgeleverd voor Donald Molenaar en Sandor van Es. De race werd weliswaar grotendeels onder een gele vlag situatie gereden; we gaan ervan uit dat race 2 een spannende afsluiter van dit Pinksterrace-weekend 2008 zal worden.

Donald Molenaar, die vanaf Pole Position mocht vertrekken, was goed weg bij de start en wist direct een mooi gat te slaan tussen hem en zijn achterliggers. Na een aantal rondes gereden te hebben, kwamen we nog een neutralisatie van de race tegen (gele vlag) waardoor de opgebouwde voorsprong van Donald Molenaar enigszins teniet werd gedaan. Dit mocht echter niets uitmaken; Donald Molenaar ging weer vol op het gas toen de safety car de baan verliet en wist zo de laatste rondes uit te rijden als leider van het deelnemersveld.

Teamgenoot Sandor van Es, die startte vanaf de tweede positie, kon mooi aansluiten bij Donald Molenaar. Er waren nog enkele momenten tijdens de race dat Sandor van Es in kon lopen op Donald Molenaar. Tijdens de neutralisatie van de race (gele vlag) zat er nog een kans in dat Sandor van Es zijn teamgenoot wellicht nog voorbij kon gaan. Donald Molenaar gaf zijn Collé Rental & Sales BRL V6 flink de sporen en Sandor van Es finishte op een keurige 2e plaats.

Kevin Leest, onze 23 jarige jonge coureur van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team had een goede start en probeerde snel op te rukken naar voren. Tijdens de neutralisatie bood dit voor Kevin Leest weer kansen zijn weg naar voren te vervolgen. Na een klein uitstapje in de grindbak moest Kevin Leest helaas zijn Collé Rental & Sales BRL V6 laten staan. Vol goede moed gaat Kevin Leest zijn tweede race tegemoet.

Tijdens de tweede race van het Pinksterraces 2008-weekend werd de trend van dit weekend doorgetrokken. Het Collé Rental & Sales BRL Racing Team was moeilijk van de twee voorste posities weg te slaan. Gedurende race 2 moest de safetycar al vlug na de start de baan op als gevolg van een touché tussen enkele rijders in het middenveld van de BRL V6 klasse.

Donald Molenaar, wederom vertrokken vanaf Pole Position, had ook deze race weer een snelle start. Donald Molenaar werd op de hielen gezeten door teamgenoot Sandor van Es, die gebroederlijk aansloot bij Donald Molenaar.

Donald Molenaar bleef ook nadat de gele vlag-situatie opgeheven was keurig aan kop rijden. Donald kreeg nog even een ‘ zweetmoment’ , aangezien hij de hete adem van Sandor van Es achter zich voelde. Maar Donald Molenaar kwam als eerste over de meet Sandor van Es, die uit de startblokken kwam vanaf de tweede positie, kon goede aansluiting vinden bij zijn teamgenoot Donald Molenaar. Nadat de safetycar van de baan was gegaan volgde er nog enkele spannende momenten aan de kop van het veld.
Donny Crevels drong flink aan bij Sandor van Es en heeft hem zelfs nog weten te passeren. Sandor van Es herstelde deze escapade vlug en wist Donny Crevels weer voorbij te gaan en de deur gesloten te houden. Even leek het er nog op dat Sandor van Es de leiding over kon pakken van Donald Molenaar, maar Donald hield op zijn beurt ‘de deur gesloten’. Sandor van Es finishte op een keurige tweede plaats en maakte zo het ‘Collé 1-2-tje’  weer compleet.

Kevin Leest, startende vanaf de zeventiende plaats, had zich direct na de start al naar voren toe gevochten en veroverde zo enkele posities. Gedurende de race is Kevin Leest nog op jacht geweest en vond aansluiting bij zijn voorganger Peter Stox. Er passeerden enkele momenten dat Kevin Leest zijn Collé Rental & Sales BRL V6 heel dichtbij de BRL V6 van zijn voorganger wist te krijgen, maar miste net het moment om deze actie met succes te kunnen voltooien. Kevin Leest finishte als dertiende.

Phil Bastiaans, coureur bij het Collé Rental & Sales BRL Racing Team in seizoen 2006, maakte dit weekend een come-back in het deelnemersveld van de BRL V6. Tijdens de eerste race zagen we dat het pechduiveltje toesloeg en hij zijn race noodgedwongen eerder moest beëindigen dan in de planning zat. Phil Bastiaans kwam als achttiende uit de startblokken en kende een goede start. Gedurende deze tweede race kreeg Phil Bastiaans de smaak van de BRL V6 weer aardig te pakken en wist enkele posities te winnen van zijn voorgangers. Phil Bastiaans is vastbesloten om de komende races zijn “oude” positie weer te veroveren en zich aan de kop van het deelnemersveld te laten gelden.

www.colleracing.nl

12539768
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
416
3454
26748
12478394
96629
143652
12539768

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven