K2 Content

Coureur Stef Dusseldorp heeft eindelijk zijn eerste podiumplaats van het seizoen te pakken. Met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Duitse team HTP Motorsport eindigde hij samen met zijn teamgenoten Sergei Afanasiev en Lucas Wolf tijdens de derde race van de Blancpain Endurance Series op de derde plaats. Op de ‘High Tech Test Track Paul Ricard’ in het Zuid-Franse Le Castellet kwamen beide SLS AMG GT3’s van het team goed uit de verf, want naast het podiumsucces voor Dusseldorp en zijn teamgenoten eindigde de andere auto van het team met de Zwitser Harold Primat, de Belg Nico Verdonck en de Duitser Maximilian Buhk als derde. Voor Dusseldorp komt de podiumplaats in Zuid-Frankrijk op een goed moment: “Na een lastige seizoensstart, waarin we vaak pech hadden, is dit resultaat zeer welkom, temeer omdat we komend weekeinde al onze volgende race rijden op Circuit Park Zandvoort. Daar willen we deze lijn natuurlijk voortzetten”, kondigt hij aan.

Van tevoren verwachtte Dusseldorp al dat het Circuit Paul Ricard vanwege zijn karakteristiek de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 goed zou liggen en dat bleek al uit de resultaten van de eerste twee trainingssessies, waarin de sportwagen met vleugeldeuren onder het startnummer 85 op de tiende en de vierde plaats geklasseerd werd. “De onderlinge verschillen waren heel klein en we waren tevreden met de afstelling, waardoor we optimistisch aan de kwalificatie begonnen”, aldus Dusseldorp. In de kwalificatie, opgedeeld in verschillende heats, kwam eerst Lucas Wolf in actie, daarna Afanasiev en tenslotte Dusseldorp, die in de derde en beslissende sessie met een tijd van 1:57,530 minuten de tweede startplaats veroverde voor de race, die ditmaal op zaterdagavond verreden werd.

Vanwege zijn goede trainingsprestatie werd Dusseldorp aangewezen om ook de start van de race voor zijn rekening te nemen. “Er waren wat positiewisselingen voorin het veld. Ik had ondermeer een mooi gevecht met de Bentley, die echter wel wat sneller was en uiteindelijk ook de race zou winnen”, aldus Dusseldorp. “Ook het verkeer op de baan bij het inhalen van langzamere deelnemers speelde daarbij een rol.” Na de pitstop met rijderswissel nam Lucas Wolf het stuurwiel van de HTP-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 over en hield lange tijd de derde plaats vast.

Sergei Afanasiev reed vervolgens het laatste uur van de race, waarin hij een aantal keren van positie wisselde met de andere SLS AMG GT3 van het HTP-team. “Dat was echt nagelbijten”, vertelde Stef Dusseldorp. “Sergei reed lange tijd op de vierde plaats, direct achter de andere auto van ons team, kon hem toen twee ronden voor het einde inhalen, verloor vervolgens weer een plek, maar pakte in de laatste ronde van de race uiteindelijk toch nog de derde plaats, waardoor we voor het eerst dit seizoen op het podium mochten plaatsnemen. We mochten gewoon voluit rijden, er was geen sprake van teamorders of iets dergelijks. Dat maakte het heel mooi, al moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat je niet samen met de andere auto van het team van de baan raakt! De derde plaats hier is echt een super-resultaat voor ons, waarmee we heel blij zijn.”

Vandaag neemt Dusseldorp met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van HTP Motorsport deel aan de officiële testdag op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen ter voorbereiding op de 24-uursrace die daar eind juli plaatsvindt. Komend weekeinde komt hij dan in actie in het kader van de Blancpain Sprint Series op Circuit Park Zandvoort. “Ik kijk er erg naar uit om met onze SLS AMG GT3 in Zandvoort te racen. Ook Zandvoort is een circuit waarop de auto doorgaans goed voor de dag komt, en natuurlijk is het altijd mooi om in eigen land te rijden”, zegt Dusseldorp.

www.stefdusseldorp.nl

14404333
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3557
4166
27796
14347847
109273
149909
14404333

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven