K2 Content

Stef Dusseldorp noteerde regelrechte toptijden tijdens de vijfde ronde van de Blancpain Sprint Series in Portugal. In de hoofdrace op het Algarve circuit bleef de lange Achterhoeker echter steken op een elfde plaats. De oorzaak: een onfortuinlijke aanrijding tussen zijn teamgenoot Sergei Afanasiev en de andere HTP Motorsport Mercedes. “Dit had ons weekeinde moeten worden. We lagen op podiumkoers.”

In de Champions League van de GT-racerij is het niveau zo hoog, dat de karakteristiek van het circuit het verschil kan maken tussen wel of geen podiumsucces. Het Algarve-circuit, 4,692 km lang, is de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 op het lijf geschreven door z’n hoogteverschillen en vele snelle bochten. “We wisten dat we dit weekeinde in de positie zouden komen om te scoren”, vertelt Stef Dusseldorp.

Dit blijkt niet aan dovemansoren besteed. Al direct bij de start van de kwalificatierace stoomt Stef op van de achtste naar de zesde plaats. Een paar ronden later wordt nog een positie buit gemaakt. Zijn Russische teamgenoot Sergei Afanasiev neemt de HTP Motorsport-Mercedes over als vijfde en weet deze positie vast te houden tot en met de finish. Stef: “Een prima resultaat met veel perspectief voor de hoofdrace.”

Met een startpositie aan de binnenkant lag de weg open om op weg naar de eerste bocht een eerste slag te slaan. Teamgenoot Sergei Afanasiev slaagt in die missie en schuift al naar de vierde positie. “Sergei kon het tempo van de auto’s ervoor goed volgen, dus het zag er goed uit. Ook omdat we verwachtten dat één van de teams nog terug zou vallen.”

Een bijzonder incident haalt een dikke streep door dit scenario. In de eerste volle ronde na de safety car situatie tracht Lukas Wolf in de #86 HTP Motorsport Mercedes zijn teamgenoot in de eerste bocht in te halen. Sergei rekent niet op de aanval, stuurt in en de zusterauto’s raken elkaar. Schade blijft uit, maar Stef’s teamgenoot wordt bestraft met een drive through penalty wegens het veroorzaken van een te voorkomen aanrijding.

Zo ligt al na 20 minuten de uursrace van Stef Dusseldorp en zijn teamgenoot aan diggelen. De Achterhoeker baalt van de straf en kwalificeert de actie van Lucas Wolf als ‘onvolwassen’. “Zo vroeg in de wedstrijd doe je geen aanval op je teamgenoot. Je ziet wat er van komt. Zo’n actie levert alleen maar verliezers op.”

Na de rijderswissel komt Stef als 15e de baan op. Als een echte sportman besluit hij zijn frustraties te gebruiken om het maximale uit zijn Mercedes-Benz te persen. In een alles-of-niets offensief rukt de Achterhoeker alsnog op naar voren. Daarbij rijdt hij ook in de slotfase snellere rondetijden dan de kop van het veld. “Ik was zó boos. Dit was het enige wat ik nog kon doen.”

‘Blijf volharden’
Stef Dusseldorp zet niet alleen zichzelf opnieuw op de kaart, ook bezorgt hij HTP Motorsport in de allerlaatste ronde nog een eervolle elfde plaats in de #85 Mercedes. “Ik heb wel kunnen laten zien wat ik kan, maar we hebben geen punt gescoord, terwijl de auto geweldig was”, aldus de getergde coureur. “Het wil dit seizoen nog niet echt lukken in de Blancpain Sprint Series, maar ik blijf gewoon volharden. Ik moet en zal op het podium staan dit seizoen!”

De hoofdrace was uiteindelijk een prooi voor de #84 HTP Motorsport Mercedes van Maximilian Götz en Maximilian Buhk. Hari Proczyk en Jeroen Bleekemolen (Lamborghini) wonnen op zaterdag de kwalificatierace.

www.stefdusseldorp.nl

17583721
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1741
4064
18658
17536096
89528
111414
17583721

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven