K2 Content

Jeroen Mul heeft in de eerste race van de Lamborghini Blancpain Super Trofeo op de Nürburgring gedaan wat hij moest doen: winnen om in de race te blijven voor het Lamborghini kampioenschap. In de wedstrijd die vanwege een heftige regenbui achter de safetycar van start ging, sloeg de Leipert Motorsport coureur na de pitstop genadeloos toe. Met een overtuigende zege hield Mul het duo Piscopo/Pavlovich ruim achter zich en verkleinde zo de afstand tot deze leiders in klassement tot op vier punten.
“We zijn weer back in business”, zo stelt Mul na zijn terugkeer van het erepodium. “Dit is wat we nodig hadden om echt mee te kunnen blijven doen om de titel: Eduardo Piscopo en Milos Pavlovich voor blijven en maximale punten scoren. Dat is gelukt. Al is het een beetje jammer dat, ondanks mijn voorsprong van 12 seconden op de finishlijn, zij met hun tweede plaats toch ook nog een flink aantal punten scoren.”
De tactiek met de slicks een dag eerder tijdens de kwalificatie bleek op de zaterdagmiddag geheel overbodig te zijn geweest. De heftige regen die vlak voor de race uit de lucht kwam vallen dwong alle rijders om onvoorwaardelijk op regenbanden te starten. Uit veiligheidsoverwegingen werd er zelfs van achter de safetycar gestart. “Daar baalde ik wel van”, zo vertelt de latere winnaar. “Daardoor werd mijn plannetje om als tweede de eerste bocht in te duiken al direct om zeep geholpen. Ik heb in derde positie vervolgens maar niet teveel risico’s genomen, besloten te volgen, zonder terrein te verliezen, en aan te kijken wat er voor me gebeurde.”
Daar zag hij leider Bartolotti iets uitlopen maar kon hij Milos Pavlovic goed volgen. “Sterker nog, ik merkte zelfs dat ik gewoon sneller was dan hij. Het was alleen zaak om geen risico’s te nemen om hem koste wat kost in te halen en zo besloot ik te volgen en de pitstop af te wachten”, aldus Mul.
Die tactiek bleek een juiste. Want het duurde na de verplichte pitstop niet lang voordat Mul aan Edouardo Piscopo, die stuur van Pavlovic  had overgenomen, voorbij kon. Mul: “Piscopo stapte in en moest natuurlijk erg wennen aan de natte omstandigheden waaraan ik inmiddels al een halve race gewend was. Het was dan ook geen probleem om hem al snel, zelfs buitenom, in te halen. Daarna liep mijn voorsprong alleen maar op en kon ik de race onbedreigd uitrijden.”
Voor de tweede race van de Lamborghini Super Trofeo op zondagmorgen wordt er op de Nürburgring opnieuw regen verwacht. “Laat maar komen”, zo reageert Mul. “Ik moet gewoon weer winnen en ik ben sterk in de regen. Omdat ik van poleposition mag vertrekken zou ik dan ook geen last hebben van de spray die het zicht belemmert. Hopelijk kan ik daarmee gelijk mijn slag slaan.” 
PR
14404303
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3527
4166
27766
14347847
109243
149909
14404303

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven