K2 Content

Na twee seizoenen in de Porsche-merkencups te hebben gereden, stapt coureur Pieter Schothorst over naar de GT-competitie in de hoog aangeschreven Blancpain Endurance Series. Vanaf komend weekeinde, bij de seizoensstart op het beroemde 'Autodromo Internazionale di Monza' in Italië, bestuurt hij een Audi R8 LMS ultra van het Belgian Audi Club Team WRT. Tegelijkertijd wordt McGregor partner van het team, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de succesvolste GT-teams in Europa. Ook Cashper Friendly Finances ondersteunt het project van Pieter Schothorst in de Blancpain Endurance Series.

"Leuke dingen komen vaak onverwacht, en zeker in de autosport", vertelt Pieter Schothorst over deze plotselinge ontwikkeling. "Vorige week nog zag het ernaar uit dat ik het komend seizoen geen vast programma zou hebben, maar dit weekeinde kreeg ik een telefoontje van het Belgian Audi Club Team WRT dat er een vacature in het team was ontstaan, en de vraag of ik interesse had. Dat had ik natuurlijk! Gelukkig had ik bij de FIA op basis van mijn behaalde resultaten al een indeling in een rijderscategorie voor lange-afstandsraces aangevraagd. Ik ben ingedeeld in de categorie 'zilver'. Met het team werd ik het snel eens over de invulling van de details. Dat betekent dat ik nu het hele seizoen in de Blancpain Endurance Series ga rijden, met de 24 Uur van Spa-Francorchamps als hoogtepunt van het seizoen."

Het seizoen start aanstaande zondag, 12 april, met een drie-uursrace op het circuit van Monza. Daarna volgt op 24 mei een drie-uursrace in het Britse Silverstone en een 1000-kilometer-race op 20 juni op het circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet. Op 25 en 26 juli staat de 24 Uur van Spa-Francorchamps op het programma, terwijl het seizoen wordt afgesloten met een drie-uursrace op de Nürburgring op 20 september. Schothorst verheugt zich met name op de wedstrijden op Spa-Francorchamps en op de Nürburgring, die hij beide een beetje als thuisraces beschouwt.

Pieter Schothorst zal de Audi R8 LMS ultra van het Belgian Audi Club Team WRT delen met de pas 17-jarige Max Koebolt, vorig jaar kampioen in de GTB-klasse van de Supercar Challenge, en de Fransman Sacha Bottemanne, die uit de Franse Porsche Carrera Cup komt. "Ik heb wel meer lange-afstandsraces gereden, ondermeer de 24 Uur van Barcelona en de 24 Uur van Spa in 2010, plus de wedstrijden van het Winter Endurance Kampioenschap. Het delen van de auto met meerdere rijders en het vinden van een compromis in de afstelling dat daarbij hoort, is voor mij dus niet nieuw", verklaart Schothorst. "Bij lange-afstandsraces is constantheid belangrijker dan het rijden op het scherpst van de snede, al is het niveau in de Blancpain Endurance Series wel zo hoog dat je flink aan de bak moet om vooraan mee te kunnen rijden. Max Koebolt, Sacha Bottemanne en ik vormen een sterk team, waarmee we, naar ik verwacht, in de Pro-Am-klasse voor de overwinning kunnen meestrijden."

Voor McGregor als trouwe partner van Pieter Schothorst betekent dit ook de start van een samenwerking met het Belgian Audi Club Team WRT, dat de afgelopen jaren tal van titels en overwinningen in de internationale GT-racerij heeft behaald. McGregor wordt de officiële kledingpartner van het team. "Ook voor McGregor is het doel een verband op lange termijn, en in dit opzicht past het merk perfect bij zo'n succesvol team als dat van Vincent Vosse, René Verbist en Yves Weerts. Ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging en verheug me zeer op de start van het seizoen", zegt Schothorst enthousiast.

PR

17583620
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1640
4064
18557
17536096
89427
111414
17583620

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven