K2 Content

Verdiende overwinning voor Steijn Schothorst en Kelvin van der Linde tijdens de tweede race van de Blancpain GT Series Sprint Cup op het circuit van Zolder. Michael Meadows reed de #88 AKKA ASP Team Mercedes naar de tweede plaats terwijl de #19 GRT Grasser Lamborghini als derde mee mogen naar het podium.


Bij de start van race twee in d Blancpain GT Series Sprint Cup op het Circuit van Zolder is het Mirko Bortolotti die de leiding in handen weet te houden nadat hij van pole mocht vertrekken. Helaas voor de Ferrari van Giacomo van Kessel racing moet deze de pitstraat inkomen en zal de race kunnen vervolgen maar dan wel vanaf de allerlaatste plaats. De Lamborgini #82 van GRT Graser Racing wordt de pitbox ingeduwd die bij de openingsronde schade heeft opgelopen en het is op het moment van schrijven niet zeker of Loris Hezemans en Franck Perera de baan weer op kunnen komen.Gestart vanaf de elfde positie is het Robin Frijns die er geen gras over laat groeien en een flinke opmars heeft gemaakt, na acht minuten rijden heeft hij de 7de positie al in handen. Carlo van Dam daarentegen heeft een plaatsje verloren bij de start maar rijd met de Ferrari op de vijfde plaats en daarmee eerste in de PAM klasse. Carlo van Dam wordt ingehaald door Andrea Caldarelli en pakt daarmee de vijfde plaats in handen.

Alex Riberas krijgt een drive-through voor speeding in the pitlane en daarmee vallen ze terug naar een 12de positie. Ook de Audi van Dries Vanthoor en Will Stevens is onder de aandacht van de wedstrijdleiding. Bij het wegrijden van de pitstop nam de Audi een aantal pionen mee, staan ze niet op de baan in de weg dan staan ze wel in de pitstraat in de weg. Het zou toch wel heel zuur zijn als ze, vanuit de leidende positie, een straf opgelegd zouden krijgen. Steijn Schothorst heeft de Attempto Audi mooi op de tweede plaats weten te houden voor Michael Meadows met de Mercedes op de derde plaats.Dan komt het bericht toch binnen dat de #2 Audi binnen moet komen voor een drivethrough, maar ook de #63 Lamborghini. Deze laatste had nog niet al het personeel aan de zijkant op het moment dat hij wegreed. Hiermee komt de leiding in handen van Steijn Schothorst en Kelvin van der Linde. Dries Vanthoor komt na zijn drive-through weer als negende de baan op terwijl Mirko Bortolotti als elfde de baan weer op komt. Alsof het nog niet genoeg is komt de melding binnen dan #26 en #55 een drive-through krijgen voor een unsafe release.

Pieter Schothorst komt met de #55 Audi binnen voor zijn drive-through en valt daarmee terug naar de 15de positie. Met nog 7 minuten te gaan gaat broer, Steijn Schothorst riant aan de leiding die deze stevig in handen weet te houden.Volledige uitslag race 2 Blancpain GT Series Sprint Cup Zolder

17583651
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1671
4064
18588
17536096
89458
111414
17583651

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven