K2 Content

De Blancpain GT Series Endurance startten dit weekend traditiegetrouw op het Circuit van Monza, nabij Milaan. Opvallend sinds de start van de Blancpain GT Series Endurance in 2011: het Belgian Audi Club Team WRT was er nog nooit in geslaagd de zege in Monza te behalen. Die leegte op het indrukwekkende palmares van het Belgische team is nu ingevuld.  De auteurs van die overwinning waren naast het team en Audi Sport, uiteraard de drie rijders: Dries Vanthoor, Christopher Mies (Dui) en Alex Riberas (Spa). Na een beklijvende wedstrijd, die meer weghad van een drie uur durende sprint dan van een uithoudingsrace, was het Dries Vanthoor die op magistrale wijze de #1 Audi R8 LMS naar de zege reed, niet in het minst na een beklijvend duel met de wagen die later tweede zou worden. Als kers op de taart vertrekt Dries Vanthoor ook als leider in het kampioenschap uit Italië, met andere woorden, de Limburger takes it all in Monza!Autosport is niet alleen een snelheidssport, maar ook een sport waar strategische beslissingen heel belangrijk zijn. Het Belgian Audi Club Team WRT besloot zo op zaterdag tijdens de vrije trainingen om een setje vers rubber niet te gebruiken en dat zou later één van de bouwstenen van de schitterende zege van Dries Vanthoor, Christopher Mies en Alex Riberas worden.

Dries Vanthoor: “Ik kan niets anders dan het team bedanken voor een onwaarschijnlijk sterke strategie en magistrale pitstops, net zoals ik de lofzang moet zingen van Audi Sport voor een waanzinnig goede wagen. Mijn teamgenoot Christopher Mies verwoordde het perfect door te stellen dat er in de vrije trainingen geen prijzen worden uitgedeeld en dus was die set banden een zeer goede beslissing. Dat gaf ons een extra element om de race sterk af te ronden.”

De openingswedstrijd van de Blancpain GT Series Endurance was er één van drie uur en het trio in de Belgische Audi nam als derde de start, in een veld van meer dan 50 wagens, een prima prestatie dus. Met als basis de goede startpositie reden eerste Mies en dan Riberas foutloos en Dries Vanthoor begon als derde aan het sluitstuk van de race, een race die er geen was voor hartlijders.Dries Vanthoor: “Ik kon de wagen in derde positie overnemen en veroverde al snel de tweede stek en ging dan op zoek naar de leider. Ik kreeg die in het vizier en heb eigenlijk niet lang gewacht om de aanval in te zetten. Ik ondernam een eerste poging op de rechte lijn aan start en finish, maar blijkbaar mocht ik geen gebruik maken van de ruimte aan de pitmuur. Ik diende mijn positie weer in te leveren, maar het team vertelde me onmiddellijk weer aan te vallen en dat deed ik. We raakten elkaar even aan de eerste chicane, ik moest het gras opzoeken, maar kreeg de wagen onder controle en toen moest hij mij mijn plek teruggeven, waarna ik een buffert kon bijeen rijden. Het was nog een klein halfuur tot aan de finish en ik heb echt alles gegeven om enkele seconden bijeen te krijgen. Dat lukte en wat restte was immense vreugde toen ik de finish bereikte. Dit wist meteen alle herinneringen aan Zolder definitief weg en het bewijst dat wij dit jaar meespelen voor de zege in de Blancpain GT Series. Laat de rest van het seizoen maar komen, want dit smaakt echt naar nog veel meer!”

PR

17965998
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4474
5868
15807
17912261
137318
205452
17965998

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven