K2 Content

Dit weekend reed de Formula E het stratencircuit van Rome aan. Mitch Evans heeft daarbij beide races op zijn naam weten te schrijven. In de eerste race werd hij vergezeld door Robin Frijns en Stoffel Vandoorne terwijl Nick de Vries uit viel.


Stoffel Vandoorne wist eerder die dag zijn Mercedes op pole te zetten terwuhk Robin Frijns de tweede plaats pakte en De Vries de derde. De start van de race verliep redelijk rustig met weinig wisseling maar helaas werd Oliver rowland aangetikt door Edoardo Mortara waarbij Rawland dwars op de baan kwam te staan. Mortara werd hiervoor met een tijdstraf van vijf seconden bestraft door de wedstrijdleiding. Ook voor Maximilian Günther ging het niet goed en hij belandde in de baanafzetting waardoor er een safetycar werd ingezet.

Als er weer geraced kan worden ligt Vandoorne nog steeds aan de leiding maar in de zevende ronde weet Frijns de leiding van hem over te nemen. Door diverse attack modes veranderde er veel voor in het veld maar de top drie bleef nog hetzelfde. Evans had inmiddels de vierde plaats te pakken en wist ook al vrij snel De Vries in te halen die op zijn beurt ook al was ingehaald door Vandoorne.

Problemen waren er voor De Vries die al snel terugviel naar de tiende plaats en uiteindelijk in de pitstraat uitviel terwijl Vandoorne en Frijns zich een paar keer in wisten te halen voor de leiding in de wedstrijd. Maar het was toch duidelijk dat Evans het hier nier mee eens was en zo wist hij binnen een paar donden de leiding in handen te nemen met Frijns op een tweede plaats en Vandoorne op p3.

De tweede race werd op zondag verreden en daarbij was het Jean-Eric Vergne die van pole mocht vertrekken. Bij de start wist hij Jake Dennis tegen te houden die op het punt stond om hem in te halen en dat lukte want Vergne wist de leiding in handen te houden. André Lotterer, Mitch Evans, Sam Bird en Robin Frijns zaten op het vinkentouw om de leiding over te nemen.

Maar al vrij snel wist Evans Lotterer in te halen voor de tweede plaats waar Vergne nog steeds aan de leiding ging. Na een mooie inhaalactie wist Evans toch nog een plaats te winnen en na zodoende de eerste plaats weer in handen. Frijns wist een plaats te winnen op Lotterer die zijn attack mode activeerde.

De race werd even onderbroken door een safetycar omdat wederom Oliver Rowland was gespind en uit was gevallen. Evans had inmiddels wel een voorsprong op weten te bouwen naar de rest van het veld maar dat werd hierdoor te niet gedaan. Maar hij wist de rest van de race het hoofd koel te houden en eindigde wederom op de eerste plaats voor Jean-Eric Vergne en Robin Frijns die de derde plaats voor zich op wist te eisen.

Nyck de Vries had niet de race van zijn leven. Hij eindigde op de vijftiende  plaats want door een straf van afgelopen zaterdag en een tijdstraf van tien seconden wegens een aanrijding met Sergio Sette Camara was deze plaats het beste dat hij zich toe kon eisen voor deze zondag.

Het volgende raceweekend staat gepland op 30 april in de straten van Monaco.

Foto: Formula E

16948124
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1959
2118
8946
16918131
95608
102521
16948124

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven