K2 Content

De vier sprints van de TCR Benelux op zondag in het kader van het New Race Festival in Zolder hebben voor een knap spektakel en een felle strijd gezorgd, maar werden stuk voor stuk gewonnen door de Honda Civic van Tom Coronel en de jonge Benjamin Lessennes, die de leiding neemt in het kampioenschap.

 Op zaterdag stond de LongRace op het programma in de TRC Benelux waarbij Tom Coronel met de Boutsen Honda de meeste punten wist te pakken door de race op zijn naam te schrijven. Op de tweede plaats zagen wij Maxime Potty terwijl Sam Dejonghe de derde plaats in handen nam met de Team WRT Seat.

Net buiten het podium kwam Kevin Abbring binnen op de vijfde plaats gevolgd door Guillaume Mondron in de Delahaye Racing Seat. Paul Sieljes eindigde voor Bas Koeten Racing in de Audi op de zesde plaats gevolgd door zijn teamgenoot Mika Morien die de zevende plaats pakte. Gregory Eykmans pakte de overwinning in de Clio Cup gevolgd door Christian Dijkhof in de Bas Koeten Racing Clio. Als laatste twee kwam Stafano Comini en Altoe Giacomo binnen waarvan de laatste problemen had met de temperatuur.De Honda Civic TCR van Boutsen Ginion Racing die de ‘Long Race’ op zaterdag had gedomineerd, kon die supprematie op het circuit van Zolder bevestigen. Tom Coronel won namelijk de eerste twee sprints van de derde meeting van de TCR Benelux. De Nederlander vertrok in pole positie en moest enkel in de eerste anderhalve ronde van de eerste confrontatie de Peugeot 308 Cup van zijn landgenoot Kevin Abbring (DG Sport) voor zich dulden, na een indrukwekkende start.

“Ik zag Kevin komen aan mijn linkerkant en heb geen risico’s genomen om hem achter me te houden”, was de commentaar van Coronel op het podium. “Ik wist dat hij het niet lang zou volhouden. Ik heb geen enkele hulp gebruikt bij de start. Dat is niets voor mij. Het gaspedaal en de koppeling volstaan…”

Maxime Potty, ook hij verantwoordelijk voor een sterke start met zijn VW Golf TCR van WRT, kwam ter hoogte van de Honda in de Eerste Linkse, maar moest toch achter Coronel blijven. Iets later had hij slechts één ronde nodig om voorbij te gaan aan Abbring en in de derde ronde bedreigde hij zelfs Coronel. Maar de Nederlander zou het ritme verhogen en zich definitief losrukken.Daarachter bevestigde Sam Dejonghe de goede vorm van de SEAT Leon WRT van het RACB National Team tijdens de ‘Long Race’. In de openingsfase was Dejonghe vierde, voor Guillaume Mondron (SEAT Leon Delahaye Racing) en Stefano Comini (Audi RS3 LMS ComToYou Racing), maar in de vierde ronde nam hij het voordeel op Abbring en beëindigde de race in derde stelling. Iets daarachter streden Mika Morien en Paul Sieljes met het mes tussen de tanden in de Audi RS3 LMS van Bas Koeten Racing.

Giacomo Altoè werd door een motorwissel verplicht om de eerste sprintrace uit te zitten met de VW Golf ‘25H Fun Cup’ van Delahaye Racing, maar zou het peloton vervoegen in de tweede race. Door uit de pitlane te starten zou hij pas in de laatste ronden de aansluiting maken met de laatste TCR, de Audi RS3 van Sieljes, zonder echter een opening te vinden.

Ditmaal kon Abbring geen kopstart nemen. Coronel zette dus meteen koers naar een nieuwe overwinning. Potty nam geen perfecte start en werd meteen ingehaald door Abbring en Dejonghe in de Eerste Linkse. Maar in de eerste chicane liet hij de SEAT van het RNT achter zich en twee ronden later deed hij hetzelfde met Kevin Abbring. Daarachter maakte Comini een geslaagde inhaalactie op Guillaume Mondron in de eerste ronde en, ondanks enkele tegenaanvallen, zou hij zijn vijfde plaats tot het einde behouden. Morien presteerde ditmaal beter dan Sieljes.“De wagen was uitstekend van begin tot einde”, reageerde de stralende winnaar Tom Coronel aan de aankomst van de tweede sprint. “De Golf van Potty was erg sterk in de eerste sector dankzij een sterke tractie. Maar ik kon de race controleren.”

“Alles verliep heel goed”, voegde Maxime Potty, tweemaal tweede, daaraan toe. “Enkel de start van mijn tweede race was niet perfect, ook al gebruikte ik het systeem om het vermogen te beperken. In sommige bochten had de auto wat last van onderstuur, in de technische stukken dan weer van overstuur. Maar we wouden veel punten scoren en daarin zijn we geslaagd.”

“Ik denk dat we tevreden mogen zijn over het resultaat”, schatte Sam Dejonghe in. “Ik had het niet onder de markt in de trage bochten, vooral bij het uitkomen van de haarspeldbocht. Ik ben wat ontgoocheld dat ik niet een tweede keer op het podium kon eindigen. Maar de Peugeot is erg licht. Ik heb nog geprobeerd om Abbring in te halen in de laatste ronde, maar het was vergeefse moeite.”“Ik heb gedaan wat ik kon”, verklaarde Kevin Abbring tot slot. “Na Zandvoort hadden we op beter gehoopt in Zolder. Maar we beschikken niet over een ‘pedal box’ of stevige remmen. Er is nog werk aan de winkel.”

Aan de start van de Sprint Race 3 kon de Peugeot van Comte zich niet laten opmerken. Benjamin Lessennes nam meteen het commando en zou in de twee laatste sprints nooit meer bedreigd worden. Hij werkte dus mee aan de volle pot voor het team van Boutsen Ginion Racing. Vijf zeges, de leidersplaats in het kampioenschap, de titel van ‘Junior of the Weekend’ voor Benjamin en die van ‘Car of the Weekend’ voor de Honda Civic.

“Alles liep vlekkeloos”, besloot Lessennes aan de aankomst. “Toch had ik wat stress omdat ik niet altijd de juiste rijlijn kon aanhouden. Tweemaal brak de achterkant uit. Ik heb me dus geconcentreerd op het resultaat en het sparen van het rubber. Dit was een droomweekend voor ons.”

Sterke prestaties waren er eveneens voor Denis Dupont. Hij was niet weg te slaan van de tweede plek in de derde sprint en was op weg naar de derde plaats in de laatste confrontatie, toen hij zijn SEAT Leon moest parkeren in de voorlaatste ronde door een oververhitting van de motor. Fred Vervisch kon de eer redden van ComToYou Racing door de Audi RS3 LMS naar de derde plek te rijden in Sprint 3. In de laatste race had de West-Vlaming zelfs de tweede plaats in handen, alvorens terug te vallen na een lichte aanrijding (die hij zelf als een race-incident omschreef) met Aurélien Comte en een fataal technisch probleem op vijf ronden van het einde.

De podiumplaatsen lagen vrij snel vast in Sprint 3, maar daarachter woedde een hevige strijd tussen Edouard Mondron, Aurélien Comte, Mathieu Detry en Frédéric Caprasse. Mondron hield de hele race vast aan de vierde positie met zijn SEAT Leon, maar het duel tussen de Peugeot van Comte en de Golf van Detry was om duimen en vingers van af te likken. Beide kemphanen zouden de race in die volgorde beëindigen, voor Caprasse, van Oord en Meijer.De laatste sprint werd getekend door enkele opgaves. We hadden het al over die van Dupont en Vervisch, waardoor Aurélien Comte naar de tweede plek kon rijden met de Peugeot 308 Cup van DG Sport. Caprasse verdween uit de wedstrijd door een kapotte radiator op zijn VW Golf. Edouard Mondron, de auteur van een overtuigende race, vervolledigde het podium, terwijl Mathieu Detry toch een bevredigende vierde plaats kon veroveren, ondanks een aantal mindere starts. Daarachter streden Willem Meijer en Stan van Oord in de beide Audi RS3 van Bas Koeten Racing net als ‘s ochtends onder elkaar.

In de Renault Clio Cup Benelux domineerde Gregory Eyckmans de eerste sprintwedstrijden voor Christian Dijkhof. In de derde manche liet Sven Van Laere een indrukwekkende opmars noteren om nog net Filip Uyttendaele achter zich te houden. Van Laere won ook de vierde race.

13094250
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
588
4444
17864
13046690
93479
167368
13094250

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven