K2 Content

Beitske Visser heeft de race in de W-Series in Singapore op haar naam weten te schrijven nadat ze de laatste helft van de race constant onder dreiging stond van Alice Powell die haar best deed om de race te winnen, maar genoegen moest nemen met de tweede plaats. Marta Garcia, die de race van pole mocht beginnen mocht als derde mee naar het podium.Op een droge baan en na het doven van het rode licht vertrokken de dames voor hun race op het YasMarina circuit in Singapore in de W-Series. Marta Garcia had de pole in handen weten te nemen terwijl Beitske Visser vanaf de tweede plaats mocht vertrekken.

Bij het ingaan van de eerste bocht was het Visser die de leiding in handen nam. Alice Powell heeft de derde plaats in handen en maakt het Marta Garcia behoorlijk moeilijk, maar deze weet voorlopig haar tweede plaats vast te houden. Belen Garcia heeft haar vierde plaats op de grid vast weten te houden voor Jessica Hawkins die Jamie Chadwick al achter haar heeft zitten.

Dan zijn er helaas problemen voor Juju Noda die na een aanrijding met Nerea Marti haar voorwieophanging afbreekt en de strijd moet staken. Deze actie zal door de wedstrijdleiding bekeken worden, maar wel na de race. Alice Powell zit al geruime tijd achter Marta Garcia en met nog 21 minuten te gaan in de race weet ze de tweede plaats in handen te nemen en gaat ze de jacht op Visser openen.

Jamie Chadwick probeert voorbij te gaan aan Jessica Hawkins maar dat eindigde voor haar in de muur en daarmee is de strijd in het kampioenschap nog open. Natuurlijk komt er een safetycar in de baan waardoor het hele veld weer bij elkaar komt die toch wel flink uit elkaar gewaaierd was.

Als de safetycar weer naar binnen gaat is er nog 1 ronde te rijden waarbij we horen dat Nerea Marti op haar boordradio te horen kreeg dat het mogelijk ook nog gaat regenen in deze laatste ronde. Beitske is goed weg en weet de leiding in handen te houden voor Alice Powell, Marta Garcia, Belen Garcia en Jessica Hawkins. Abbi Pulling heeft de zesde plaats in handen voor Sarah Moore en Fabienne Wohlwend.

Maar, ondanks de dreiging van Powell is het Beitske Visser die de race op haar naam weet te schrijven en daar zelf heel enthousiast over is. Alice Powell zal dan genoegen moeten nemen met de tweede plaats voor Marta Garcia die als derde wordt afgevlagd. Emmely de Heus wordt als 13de afgevlagd.

Voorlopige uitslag W-Series Singapore:Foto: Beitske Visser

16947817
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1652
2118
8639
16918131
95301
102521
16947817

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven